Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Pawarta Peringatan Sumpah Pemuda )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi



Contoh Pawartanya




Simak pawarta peringatan sumpah pemuda bahasa jawa di bawah ini yang menyajikan berita persiapan peringatan hari sumpah pemuda di wilayah kabupaten Pinrang Sulawesi Selatan.
Pengetan dina Sumpah pemuda neng Pinrang, 28 Oktober tahun 2015 iki bakal dadi momen mangkitake pariwisata neng Pinrang, sepisan kanggo pegetan dina Sumpah pemuda dipuserke ing njaba kutha Pinrang, yatu neng Pantai Lowita Tasiwalie Kecamatan Suppa.

Kanggo njagakne momen kuwi Bupati Pinrang mangarepi rapet jagan neng balai desa Tasiwalie, Kamis 15 oktober kepengker.

Jero rapet uga teka wakil Bupati Muh Darwis Bastama, Sekretaris daerah H Syarifuddin Side, Kadis pamulangan, pemuda lan Olahraga A Rudy Hamid lan kabeh pimpinan SKPD.
pawarta-sumpah-pemuda-2015

Manut Bupati Implikasi pengetan dina Sumpah pemuda dipanggonke ing pantai Lowita (Lotang Salo, Wiring Tasi lan Tasiwalie) yaiku sawijining momen kanggo mbangkitake pariwisata, amarga diaji kawasan pantai Lowita cukup potensial kaendahane.

Piranti cukup nganani ditunjang sacacah panggon wisata pantai lan infrasturuktur dalan kajaba panorama pantai sing becik.

Mengkone bakal ana atraksi budaya, yaiku mappadendang, Marrodo, Mattojang lan Simponi Kecapi, diomongke sacacah pihak gelem teka ing pantai Lowita, yaiku pangarep ASITA Sulsel asosiasi travel uga diundang pangarep Pramuwisata.
Pengetan dina Sumpah pemuda bakal dianakake ing pinggir segara, atusan siswa sekolah sak Kabupaten Pinrang melu ngrameke acara saka kalangan pemuda kanthi klambi adat saka macem-macem etnis neng Indonesia.

Manut Bupati, menawa Pinrang badhe terus mbenahi ngeling posisi Pinrang klebu jalur dalan wisata mancanegara, dalan antara Malimpung nuju Enrekang diaji luwih efisien wayah lan antara dadine dalan menyang Malimpung arep diambakne maneh.

Para wisatawan sing lewat jalur kuwi bisa nikmati kebecikan panorama Pinrang, objek wisata becik dipegunungan arepa segara kari dibenahi, ngonoa panggon panggon jajan panganan khas Pinrang ana ngendi-endi lan Hotel nduwe lintang telu bakal dibukak ing sasi desember sing bakal teka.

Demikian pawarta peringatan sumpah pemuda bahasa jawa disampaikan menjelang peringatan tahun 2015 ini di kota Pinrang.
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Pawarta Peringatan Sumpah Pemuda )
4/ 5
Oleh