Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Berita Kecelakaan Pesawat )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi



Contoh Pawartanya




Kecelakaan pesawat rusia di mesir bahasa jawa - Pejabat senior neng Komite pamaburan Interstate Rusia (mak) ngarani menawa pesawat Airbus 321 sing tiba neng Mesir patah wektu ana ing nduwur.

Babagan kuwi marakake kecelakaan maut sing newaske pitu awak lan 217 penumpang neng pesawat duwe maskapai asal Rusia, Kogalymavia.

"Disintegrasi kuwi kedadean neng nduwur lan fragmen patahan nyebar saya amba," tembung Kepala MAK, Viktor Sorochenko sing dilansir kantor kabar RIA-Novosti neng Kairo, kaya dikutip saka AFP dina Minggu (1/11/2015).

berita-kecelakaan-pesawat-bahasa-jawa
Senajan ngono, Sorochenko ngomongke menawa "keliwat awal kanggo nggawe kesimpulan" ngenani penyebab kecelakaan.

MAK yaiku awak sing neliti kecelakaan pesawat kesebut. Ana dene Sorochenko ditunjuk pamerentah Rusia kanggo mangarepi sacacah ahli kecelakaan udara nglakoke penyelidikan neng Mesir.

Penyelidikan internasional dianyak kanthi nggoleki kenapa pesawat mudhun lan ngurangi dhuwur.
Pejabat Kementerian Darurat Rusia ugo ngomongke, pihake ngubengi area saamba nembelas kilometer persegi neng kawasan pelosok neng Semenanjung Sinai, panggon tibane pesawat, dados kunjukan saking investigasi.


Ngantos kala niki, kotak cemeng pesawat punika sampun dipunpanggihaken uga taksih dianalisis.
A321 yaiku pesawat jet kelas menengah sing anyak beroperasi kawit tahun 1994 neng sekitaran 1.100 unit pesawat jenis iki beroperasi neng kabeh donya lan nyatet rekor sing becik.

Pesawat iki yaiku pesawat sing otomatis banget ngandhalake komputer kanggo ngewangi pilot supaya tetap ing jero wates kaslametan mabur.

Pesawat iki mabur gebug 5.51 esuk wayah Kairo (10.51 WIB) lan ilang saka layar radar 23 menit sawise, tembung Kementerian Penerbangan Mesir. wektu kuwi pesawat ana neng kedhuwuran 31.000 kaki utawa 9.400 meter.

Miturut FlightRadar24, layanan pelacak pamaburan sing berbasis neng Swedia, pesawat iki mudhun kanthi cepet nang kedhuwuran 6.000 sikil utawa 1.800 meter saben menit pas sinyale ilang saka menara pengawas udara (ATC).

Pesawat kanthi nomor registrasi KGL-9268 kuwi mabur nuju St Petersburg, Rusia, saka resort wisata Sharm El-Sheik dina Setu kepungkur. sumber
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Berita Kecelakaan Pesawat )
4/ 5
Oleh