Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Pawarta Bahasa Jawa Kriminal Terbaru )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi


Contoh Pawartanya




Pawarta bahasa jawa kriminal terbaru  - Sawong bakul angkringan, Mar (52), warga Gandekan, Gedongtengen, Yogyakarta diciduk polisi lan digelandang menyang Mapolresta Yogyakarta. Panangkepan kuwi dilakoke amarga pakoleh penyelidikan polisi, Mar ngrupakne salah siji pengecer judi totor gelap  utawa Togel neng wilayah kutha Yogyakarta.

Kasatreskrim Polresta Yogyakarta Kompol Heru Muslimin nuturke, masalah togel wis dadi atensi Kapolda sing kudu diberantas, amarga disinyalir mainan kuwi nyapih beredar neng tengah masyarakat. Panangkepan Mar berawal saka informasi masyarakat sing curiga karo aktivitas wong-wong neng warung kuwi.
pawarta-bahasa-jawa-kriminal-terbaru-2016
“Ngono diselidiki, rupane kuwi kajaba bakul angkringan uga dodolan togel,” turene, Selasa (17/11/2015).

Diungkapke Heru, polisi sing nglakoke penyamaran akhire kedadeyan nangkep tangan ana tengah nglakoke transaksi. Saka panangkepan kuwi, diamanke barang bukti ngrupa dhuwit Rp 500 ewu, ponsel sing digunakne kanggo nglakoke transaksi lan dluwang rekapan togel.

“Dheweke kuwi adol togel wis rong taun, panangkepan iki  bakal dikembangke kanggo nangkep jaringan neng dhuwure,” ungkape.

Sawentara kui Gerombolan wong ora dikenal bali nglakoke aksi penyerangan adhep warga neng Dusun Ganjahan V, Sidomulyo, Godean, Sleman nggunakne gaman jenis pedhang, Minggu (15/11/2015) bengi.  Njero aksi penyerangan kuwi telu wong warga sleman dadi korban.

Telu wong warga sing dadi korban kuwi, Sarjito (35), warga Ganjahan V, Sidomulyo, Godean dirawat neng RS At Taurots, Seyegan, Rima Nuryanto (30), warga Ruwulu, Sidokarto, Godean dirawat RS Mitra waras Pereng Dawe Balecatur, Gamping. Banjur, Hendri (35), warga Gancahan VII, Sidomulyo, Godean sing dirawat neng RS PKU Muhammadiyah Ambarketawang, Gamping.

Kapolres Sleman AKBP Faried Zulkarnain ngomongke, kasus kuwi isih njero penyelidikan, klebu nggoleki motif saka penyerangan. Apa amarga ana unsur balas dendam utawa dudu. Pemeriksaan saksi-saksi klebu korban ugo dilakoke kanggo nduduk informasi insiden penyerangan kesebut.
“Awake dhewe isih memperdalam, motife apa uga awake dhewe durung ngerti,” turene, Senin (16/11/2015).

Insiden penyerangan kuwi berdasarke informasi sing berkembang kedadean sekitar gebug 21.30 WIB. wayah kuwi, korban tengah lingguh-lingguh neng pos ronda Dusun Ganjahan V, Sidomulyo, Godean. Banjur ana rombongan wong sing dikiraknekne nggunakne sapuluh montor teka. Korban ngono arep nyedhaki, tanpa dingertene pamayu ngetoke pedhang lan banjur nempuh korban.

“Informasine pamayu kuwi nggunakne topeng, awake dhewe ngarep-arep pamayu cepet kecekel,” ungkape.

Kanggo meminimalisir tindak kreiminal, kepolisian mengintensifke kegiatan patroli mubeng paling utama neng lokasi rawan. Kegiatan patroli kajaba dilakoke sacara bukak uga dilakoke kanthi tertutup. 
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Pawarta Bahasa Jawa Kriminal Terbaru )
4/ 5
Oleh