Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Korban Miras Oplosan di Jogja Semakin Bertambah )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi

Contoh Pawartanya
Pawarta bahasa jawa korban miras oplosan – Korban pejah akibat nginum miras oplosan wonten Jogja terus nambah. Ngantos dinten Senin (8/2/2016), korban ingkang pejah diduga amerga ngombe miras oplosan sampun dugi 26 tiyang.

Yulianto mengungkapke, lokasi korban nginum miras oplosan wonten ing pirang-pirang panggenan, yaiku ing wilayah Sleman, kitha Jogja, uga kabupaten Bantul. Saking keterangan saksi ingkang slamet, pirang-pirang korban tumbas miras oplosan saking bakul sing nggadahi inisial SK, satiyang warga Ambarukmo, Caturtunggal, Depok, Sleman.
pawarta-berita-bahasa-jawa-korban-miras-oplosan
SK uga garwanipun, SB, salebet niki pancen dados peracik sisan panyade miras oplosan jenis Sari Vodka. Kajawi saking SK, korban sanesi tumbas miras oplosan saking MT uga PY, warga Margoluwih, Seyegan, Sleman.

Kekalih pasutri kesebat kala niki sampun diamanke ing Polres Sleman. Miturut Yulianto, gina nyumerepi penyebab tilaripun para korban, panugas sampun mendhet sampel urine, getih, uga bekas mutahan korban.

Sampel kesebat sampun dikirim datheng laboratorium forensik ing Semarang konjuk diteliti. Mboten namung ngentunaken sampel datheng forensik, ing dinten Minggu (7/2/2016), Polres Sleman ugi numindakake olah TKP ing griya SK uga SB, daerah Ambarukmo, Caturtunggal, Depok, Sleman.

Griya kesebat ngrupikaken lokasi SK uga SB ngracik miras oplosan. Saking mriku, polisi manggih setunggal galon fermentasi salak uga kalih botol tirah benteran.

Kajawi punika, ing lokasi, dipunpanggihaken ugi jampi anti serangga cair uga jampi anti pegal linu kanthi bentuk cairan. Enten ugi mapinten-pinten cairan ingkang dereng saged diidentifikasi, cairan werni coklat ing lebet gelas uga bubuk arupi pethak. Pawarta bahasa jawa korban miras oplosan.
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Korban Miras Oplosan di Jogja Semakin Bertambah )
4/ 5
Oleh