Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Pesawat Jatuh di Malang Tiga Korban Meninggal )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi

Contoh Pawartanya
Berita bahasa jawa pesawat jatuh di malang – Setunggal pesawat latih tempur TNI AU jenis Super Tucano damelan Brasil nabrak griya warga ing radin LA Sucipto, kitha Malang, dinten Rabu (10/2/2016) sekitar gebug 10.00 WIB.

Miturut informasi, kondisi pesawat kala niki taksih salebet runtuhan griya. Namung kondisi suwiwi ingkang ketingal saking njawi.

Setunggal korban tiyang estri ingkang dereng kasumarepan identitasipun sampun dievakuasi datheng RSSA Malang.
"Diduga pilot uga kopilot taksih wonten lebet pesawat. Niki taksih dievakuasi," tembung salah satunggal panjejibahan, dinten Rabut siang (10/2/2016).

berita-bahasa-jawa-pesawat-jatuh-di-malang-tiga-korban-meninggalWonten setunggal griya ingkang ngalami risak parah amerga kedadean menika. Griya punika kasumarepan gadhah Mujianto.

Salah satunggal warga ingkang wonten ing lokasi, Didy Wibowo, ngginemaken, sakmenika kondisi ing kawasan radin LA Sucipto ramai warga ingkang badhe ningali lokasi kedadean kecelakan pesawat latih menika.

"Kayane pesawate alit, dados mboten ketingal saking njawi, uga saweg kemawon kalih ambulans sampun medal bekta korban," tembung Didy dhateng wartawan.

Tigang tiyang dados korban dhawahipun pesawat Super Tucano TT-3108 gadhah TNI AU ing radin Laksda Adi Sucipto, kitha Malang, Jawi wetan, sekitar gebag 10.15 WIB.

Saking Informasi, ketelu korban yaiku pilot, kopilot, uga satiyang warga panggadhah griya ingkang kembrukan puing-puing pesawat.

Ketelu korban kala niki sampun dipunbekta datheng RSUD Dr Saiful Anwar (sanes griya sakit Syahril Anwar kados kanaman saderengipun) kitha Malang.

Setunggal korban warga nduwe asma Erna Wahyuningtyas. piyambakipun yaiku garwanipun Mujianto, mantan RW sapanggen ingkang griyanipun ketiban pesawat kesebat.

Sawentara saking informasi ingkang beredar kala niki, nami pilot uga kopilot masing-masing yaiku Mayor Ivy lan Syaiful.

Nanging, ngantos warta niki dipunmandhapaken dereng enten katerangan resmi saking pihak terkait kaliyan insiden dhawahipun pesawat tempur kesebat. Berita bahasa jawa pesawat jatuh di malang.
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Pesawat Jatuh di Malang Tiga Korban Meninggal )
4/ 5
Oleh