Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Presiden Jokowi Badhe Tindak Wonten Pusat Teknologi AS )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi

Contoh Pawartanya
Presiden Joko Widodo (Jokowi) dipunmestikaken bakal tindak wonten puser teknologi AS ing Silicon Valley ing surya 16-17 Februari 2016 samangkih.

Kerawuhan kesebat dijadwalke saksampune Presiden bibar saking ajang Konferensi tingkat inggil ASEAN-AS.

Informasi soal kunjungan Presiden Jokowi datheng Silicon Valley piyambak kasumarepan saking jadwal acara ingkang dipunparakaken dening Ismail Cawidu, Juru ginem Kementerian Komunikasi uga Informatika.
berita-bahasa-jawa-teknologi
Menteri Komunikasi uga Informatika Rudiantara ugi ngleresaken prungon ngengingi kunjungan kesebat.

"Rencanane mekaten," miturut jaler ingkang akrab ditimbali Chief RA niki. Lebet jadwal punika panjenenganipun, Presiden Jokowi dipunginemaken bakal kepanggih kaliyan diaspora saking Indonesia ing surya kaping 16 wulan Februari 2016.

Lajeng enjingipun, Presiden Jokowi enggal ngunjungi kantor-kantor upadosan teknologi. Mapinten-pinten ing antawisipun, kantor ageng Facebook, Google, uga Twitter.

Kesempatan niki badhe dipunginakaken konjuk kepanggih kaliyan CEO upadosan-upadosan ing bidang IT.

Lebet kunjungan kesebat, Presiden dijadwalaken ngrembag perkembangan industri e-commerce, khususe wonten Indonesia.

Menawi kelampahan, mila kunjungan datheng Silicon Valley niki bakal dados ingkang sepindah konjuk Jokowi.

Taun lajeng, Presiden Jokowi saleresipun sampun dijadwalaken konjuk tindak wonten puser teknologi AS kesebat, nanging sande amargi masalah kabut asap ingkang meliputi mapinten-pinten daerah ing Indonesia. Presiden Jokowi badhe tindak wonten pusat teknologi AS.
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Presiden Jokowi Badhe Tindak Wonten Pusat Teknologi AS )
4/ 5
Oleh