Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Aplikasi Ojekkoe dadi Pesaing Gojek )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi

Contoh Pawartanya
Aplikasi Ojekkoe dadi Pesaing Gojek - Wis sesasi diluncurke, aplikasi ojek online iki wis katampa kanthi antusias, becik saka driver arepa pangguna.

Hal kesebut diamargakne ojekkoe menehake 100% hasil sing dihasilke saka driver marang driver, nuli saka ngendi ojekkoe oleh untung?

Sejatine, ojekkoe nyat ora njupuk beberapa persen saka hasil driver.
Nanging sistem sing mayu neng ojekkoe yaiku saka pembayaran sewa sing dilakoke saka driver kanggo nggunakne aplikasi driver ojekkoe mulai saka 10 ewu tekan 15 ewu rupiah.
berita-bahasa-jawa-teknologi-online
Minggu 14, februari 2016, tim ojekkoe bali nganakne pendaftaran driver sing dilakoke neng taman langsat kebayoran jakarta. Iki nyat nyata dadi peluang usaha online sing bakal manfaat kanggo tukang ojek ugo penumpang.

Pakoleh pantauan, sekitar 350 calon driver melu ajang pendaftaran iki.
Saka pirang-pirang calon driver sing kedadeyan ditakon, akehe saka dekne kabeh yaiku driver ojek online sing isih aktif karo wis non aktif.

"Saben pamayu ojek, becik pangkalan arepa ojek online saka aplikasi tangga bisa ndaftar neng ojekkoe. Ora ana watesan, ning tetap dikhususke kanggo ojek pangkalan dhisik," gamblang Pandu Septian selaku pimpinan saka ojekkoe.

Kathi anane sistem panganggonan antara pihak ojekkoe lan driver temtune bakal nguntungke banget kanggo para driver utawa tukang ojek.

Apa maneh karo wis dianyake MEA 2016, kinaruhan persaingan upadi bakal tambah sengit. Driver sing ndaftar ora diwatesi, becik saka wilayah jakarta nganti depok lan tanggerang. Aplikasi iki bakal dadi pesaing kang nyata kanggo aplikasi ojek online Gojek sik booming sakderenge.
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Aplikasi Ojekkoe dadi Pesaing Gojek )
4/ 5
Oleh