Dongeng Bahasa Jawa Saudagar Jerami

Dongeng Bahasa Jawa - Seiring dengan perkembangan teknologi, kegiatan mendongeng untuk anak banyak ditinggalkan orang tua. Padahal membaca cerita dongeng anak sebelum tidur seperti yang akan kami bahas di sini memiliki banyak manfaat.Di antaranya, kegiatan ini bisa mendekatkan hubungan antara orang tua dan buah hati. Anak jadi merasa diperhatikan dan memiliki waktu khusus yang dicurahkan untuknya.
Dari segi kognitif, kosa kata dan kemampuan berimajinasi anak akan meningkat. Anda pun bisa melatih daya ingat anak dengan menanyakan inti dari kisah yang Anda bacakan sebelumnya.Lewat buku cerita dongeng anak sebelum tidur bergambar, Anda juga dapat mengenalkan konsep warna dan bentuk. Yang tak kalah penting, Anda pun bisa menanamkan pesan moral yang penting untuk dimilikinya kelak.

Blog ini berisi Cerita Dengan Bahasa Jawa | Cerita Rakyat Nusantara Bahasa Jawa | Kumpulan Dongeng Anak Anak Bahasa Jawa| Dongeng Sebelum Tidur | Cerita Anak Anak Bergambar | Cerita Legenda Dongeng Fabel Binatang | Cerita Dongeng Pendek Bahasa Jawa | Kumpulan Cerita Rakyat Pendek Dongeng Rakyat Cerita Dongeng Anak | Dongeng Bahasa Jawa | Cerita Rakyat Bahasa Jawa | Cerita Legenda Bahasa Jawa | Pawarta Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa

Kalau bingung memilih kisah yang ingin dibacakan, di sini sudah kami sediakan Banyak cerita dongeng anak sebelum tidur yang menarik dan edukatif. Ada dongeng anak dari berbagai penjuru dunia, ada juga yang berasal dari dalam negeri. Selengkapnya bisa langsung Anda simak di bawah ini.




BERIKUT CERITANYA





 Sawise suwe, ana wong enom sing jenenge Taro. Dheweke kerja kanggo lapangan liyane lan manggon ing omah majikane. Siji dina, Taro tindak ing Padaleman Suci kanggo ndedonga. "Dhuh Gusti, mugi-mugi sih-palimirmanipun kawula suksma, nanging gesang kawula punika boten cekap". "Mbantu aku urip kanthi seneng". Wiwit sawise rampung karya, Taro tindak menyang candhi. Siji wengi, sing aneh tangi Taro. Ing sakubengé, ana swara sing muncul. "Taro, ngrungokna kanthi teliti, ngati-ati tumrap barang sing dhisik dhisik sing bakal dadi sampeyan."

Esuke nalika metu saka gapura candi, Taro ambruk. Nalika dheweke nyadari, dheweke ngemot jerami. "Oh, apa Gusti Allah tegese jerami, huh? Apa jerami iki nggawa rasa seneng ...?", Pikir Taro. Senajan rada kecewekan karo obyek kang ditampa, Taro banjur mlaku kanthi dawa. Ing tengah dalan, dheweke nangkep lan ngubengi swiwi gedhe sing nyebul banter ing Taro kanthi cepet. Fly kasebut miber ngliwati jeruk sing wis diikat menyang tongkat. "Sing menarik," ujare Taro. Iki banjur mlebu ing sepur lan ditindakake dening para pengawal. Ing kereta, bocah lungguh nonton mabur Taro. "Aku pengin dolanan iki." Pengawal teka menyang Taro lan njaluk dolanan. "Njaluk," ujare Taro. Ibune bocah menehi telung jeruk minangka rasa syukur marang Taro.

"Wow, jerami bisa dadi telung jeruk," Taro kandha marang awake dhewe. Nalika nerusake perjalanan, wanita sing lagi lungguh lan ngelak banget katon. "Ngapunten, ana panggonan cedhak kene?", Takon wong wadon. "Ana meja, nanging jarak isih adoh saka kene, yen sampeyan ngelak, aku bakal menehi kowe jerukku," ujare Taro, menehi oranye marang wanita. "Matur nuwun, thanks kanggo sampeyan, aku sehat lan seger." Nampi kain tenunan iki minangka rasa syukur, ngendikane bojo wadon. Kanthi bungah, Taro mlaku kanthi kain. Sakcepete sabanjure, ditindakake dening samurai karo jarane. Nalika cedhak Taro, jaran samurai ambruk lan ora bisa pindhah maneh. "Oh, sanajan kita lagi cepet-cepet." Para penjaga menehi apa sing dilakoni karo jaran. Ningali kahanan kasebut, Taro ditawani kanggo ngurus jaran. Nanging, Taro nyedhiyakake gulungan kain sing diduweni dening para pengawal samurai. Taro njupuk banyu saka kali lan langsung nginum saka jaran. Banjur banget kanthi seneng, Taro nggawa jaran sehat nalika nggawa 2 gulungan kain sing isih ana.

Nalika udakara sore, Taro tindak menyang omah petani kanggo nyuwun panganan kanggo jaran, lan malah menehi gulungan kain. Petani nyawang kain tenun sing ayu, lan seneng banget. Minangka matur nuwun, petani nyenengake Taro kanggo nedha bengi lan ngajak dheweke kanggo mapan ing omahe. Dina sabanjure, Taro mlayu menyang petani lan nerusake perjalanan numpak jarane.

Dumadakan ing ngarep omah gedhé, wong-wong padha nyenengake. "Yen ana jaran, mesthine banget migunani," pikir Taro. Banjur Taro tindak menyang halaman lan takon yen dheweke butuh jaran. Sing duwe, "Wow, jaran sing apik, aku pengin, nanging aku ora duwe dhuwit, kepriye yen aku ganti karo sawahku?" "Inggih, yen dhuwit sing dipigunakaké digunake ora bakal cepet, nanging yen sawah dituku, bakal ngasilake beras, saupama sampeyan pengin ngganti," ujare Taro.

"Bener wong wicaksana, apa maneh yen anggone lunga menyang negara sing adoh, sampeyan manggon ing kana kanggo nliti?", Takon pemilik omah. "Nggih, matur nuwun pak". Wiwit nalika iku Taro wis njaga omah nalika nggarap lemah lan nyambut gawe ing lapangan sing ditampa. Nalika musim gugur tiba, Taro ngasilake gabah.

Taro maneh bakal tambah akeh. Amarga kasugihané wiwit saka jerami, dhèwèké diwènèhi julukan "Straw Merchant". Sedulur-sedulur sugih teka ing Taro lan njaluk supaya putrine diwenehi bojo dening Taro. Nanging pungkasanipun, Taro nikah karo cah wadon saka desa ngendi dheweke lair. Bojone kerjane kanthi temenan ngabantu Taro. Dheweke uga duwe anak lucu. Wektu terus, nanging pemilik omah ora bali. Mangkono, Taro urip kanthi seneng karo kulawargane.

Kontribusi panganggo saka: Nisa (Setiazuriatinidamai_99 @yahoo. Co.id)
loading...

Related Posts

Dongeng Bahasa Jawa Saudagar Jerami
4/ 5
Oleh