Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Berita Bahasa Jawa Teror Bom Jakarta )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi



Contoh Pawartanya




Contoh Pawarta Berita Bahasa Jawa Teror Bom Jakarta - Kapolda Metro Jaya Irjen Pol Tito Karnavian jero temu pers neng Istana Merdeka Jakarta, Kamis sore 14 Januari 2016, nggamblangke ngenani kronologis teror bom neng kawasan dalan MH Thamrin Jakarta Pusat.

Miturut Kapolda, kadadean sekitar jam 10.50-10.55 WIB. Kedadean kontak senjata karo anggota Polda Metro Jaya, ning banjur situasi bisa dikuwasani jero wayah sekitar 20 tekan 30 menit.

Kadadean-kedadean diawali neng Starbucks Cafe yaiku mlebune siji wong pamayu lan diawali kanthi ledakan bom bunuh diri.

Aksi kuwi ngakibatake anane korban tatu-tatu lan keweden, banjur pengunjung cafe sing wektu kuwi ana, metu kabeh saka gedung Sarinah.
contoh-pawarta-berita-bahasa-jawa-teror-bom-jakarta
"Jebulna neng njaba kafe wis ana loro wong meneh teroris sing nunggu, lan nglakoke pambedhilan marang wong loro ugo, salah sijine WNA warga Kanada sing tilar donya.

Tito nambahke nang wektu den samya, ana loro wong sing nyerang pos polisi neng Simpang Sarinah. Wektu kuwi ana siji wong anggota Polsek Menteng sing lagi tugas neng kana. Pos polisi diserang nganggo bom bunuh diri sing ngakibatke anggota polisi sing lagi tugas tatu, sementara pamayune mati.

Wektu kuwi, ana siji warga uga sing kena pecahan ledakan lan tilar donya. Nang wektu kuwi uga ana tim saka personel Polda Metro Jaya sing arep nglakoni pengamanan demonstrasi neng Monas dipanggedheni saka Kabiro Operasi.

"Wektu kuwi pas lagi ana neng kono banjur mandheg, lan banjur krungu ledakan, anggota polisi sing ana neng ngarep panggon kedadean banjur mudun lan diserang nggunakne bedhil ugo lemparan bom rakitan," gamblange.

Banjur kedadean tembak-tembakan, anggota Polsek sing ana neng sekitar Sarinah lan neng dalan sing ana neng sekitar Sarinah ngewangi dadine ana papat anggota kepolisian Polres Jakarta pusat sing ketembak nang sikil lan weteng.

"Pamayu kedadeyan bisa dilumpuhkan jero kontak bedhil sekitar 15 menit. Loro pamayu kedadeyan dibedhil, banjur situasi wis dikuwasani jero wayah kurang luwih 20-25 menit," turene

Sakwise nguwasani lokasi, polisi banjur nglakoni penyisiran neng TKP, neng Starbucks arepa Pos polisi nuli samping dalan MH Thamrin.

"Awake dhewe ngundang Brimob lan Pasukan Sabhara saka Polres lan Polsek sing uga saka Kodam Jaya nglakoke pangepungan, kanggo mestekake bokmenawa iseh ana pamayu sing liya," turene.

Sakwise kuwi Polda Metro Jaya nglakoke clearing device kanggo mitaya ke menawa ora ana meneh bom liya.

Nang wektu clearing device ana meneh ditemokake enem (6) bom, 5 bom cilik sagedhe kepelan tangan nduwe bentuk granat tangan rakitan, lan siji meneh bom sing lumayan gedhe sagedhe tempolong roti.

"Dadi kabeh ana enem (6) sing diamanke. Banjur saka pamayu sing mati kuwi uga disita siji bedhil sawarna FN rakitan," tembung Tito.

Dheweke nuturake sakwise olah TKP neng dalan Thamrin buyar, banjur pihake mbukak dalan MH Thamrin sing sempat ditutup saka kapindho arah. 
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Berita Bahasa Jawa Teror Bom Jakarta )
4/ 5
Oleh