Cerita Wayang Bahasa Jawa Kisah Resi Prarasara

Dalam cerita wayang bahasa jawa kisah Resi Prarasara diceritkan perjalanan Prarasara dalam melakukan pertapaan di dalam hutan. Selain itu pertemuannya dengan Dewi Durgandini juga dikisahkan dalam pewayangan menggunakan bahasa jawa ini. Bagaimana kisah Resi Prarasara selanjutnya? Langsung saja kita simak di bawah ini.

Sangantine neng alas Parewana, Resi Parasara mertapa mengheningkan cipta. dheweke bertekad ora arep rabi nek ora karo wadon sing nduwe rai mirip Begawan Rukmawati.

Ndina-dina kapungkur Resi Parasara bertapa tanpa pangan lan ombe, nganti nang mubarang pas neng dhuwur endhase hinggap loro ekor manuk pipit sajodo. Kapindho manuk kesebut ora mung hinggap, ning uga bersarang neng dhuwur endhas Resi Parasara. Dina demi dina nuli, si manuk wadon pun ngendhog telu butir nganti akhire menetas kabeh.
ilustrasi-pertapaan-dalam-cerita-wayang-bahasa-jawa-kisah-resi-prarasara

Ning, manuk lanangan lan manuk wadon kuwi ora arep merawat lan menehi pangan ketelu anak dekne kabeh. Resi Parasara ketangi saka samadinya lan ngupadi nyeluk si manuk lanangan lan wadon ben bali menyang sarang dekne kabeh. Ning, sapasang induk manuk kesebut justru mabur ngadoh, nggawe Resi Parasara tambah kesal lan bergegas mburu karo nyekel sarang berisi ketelu anak dekne kabeh.

Pada babag berikutnya dikisahkan melalui cerita wayang bahasa jawa kisah Resi Prarasara bertemu dengan Dewi Durgandini. Pertemuannya dengan Durgandini dalam bahasa jawa dapat kita simak kelanjutannya berikut ini.

Sak pasang manuk pipit kuwi mencok saka wit siji menyang wit liyane, seolah dekne kabeh pengen dolanan buru-buron karo Resi Parasara. Ora krasa, pamburon Resi Parasara kalangan saka kali Jamuna, lagekne sapasang induk manuk kesebut wis ana ing seberang kana.

Nang wektu kuwi Resi Parasara ndeleng sawong tukang prau nduwe rai ayu ning mambu amis nyedhaki awake. Tukang prau kuwi ngaku nduwe jeneng Rara Amis sing nawakne awak kanggo menyeberangkan Sang Resi. Resi Parasara terkesima amarga rai tukang prau iki padha persis karo Begawan Rukmawati sing didemenane. Tanpa akeh pitakon meneh, dheweke pun munggah mendhuwur prau lan njaluk diseberangkan kanggo mburu sapasang induk manuk mau.

Dumadakan sapasang induk manuk sing hinggap neng wit seberang kali musnah embuh menyang endi, ngono uga ketelu anak manuk sing ana neng tangan Resi Parasara uga melu lenyap. Sangantine neng seberang, Resi Parasara ngurungna pangarahe kanggo mudhun lan njaluk supaya diterna nyusuri kali Jamuna wae. Rara Amis manut lan nglakokake prau padha panjaluk Sang Resi.

Resi Parasara padha pisan ora jijik adhep ambu awak Rara Amis, ning justru rumangsa iba. Dheweke pun nawakne awak kanggo nambani lelara prawan kuwi. Rara Amis ndhewekekne karo kebak pengharapan. Resi Parasara nuli mengusapkan rimpang kunyit menyang sekujur awak Rara Amis karo maca japa Muskala. Berangsur-angsur lelara Rara Amis rontok lan ngowah dadi sak-werna lumpur sing banjur dilemparkan menjero kali saka Resi Parasara.

Sementara kuwi, sapasang induk manuk pipit lan ketelu anake sing wis musnah mau ngowah wujud dadi Batara guru, Batara Narada, mawa Batari Warsiki, Batari Gagarmayang, lan Batari Tunjungbiru. Dekne kabeh nglima sengaja menjelma dadi manuk pipit sasomah kanggo nemokake Resi Parasara karo Dewi Durgandini (Rara Amis) amarga dekne kabeh ditakdirkan njodo lan mudhunke sawong putra sing mbesuk dadi pendeta agung neng lemah Jawa.

Demikian kisah Resi Prarasara dalam dunia pewayangan, dimulai dengan pertapaan di hutan hingga bertemu dengan Dewi Durgandini. Semoga anda terhibur dengan adanya cerita wayang bahasa jawa kisah Resi Prarawara.





Lebih Banyak Cerita Wayang Bisa Lihat di Link Ini " Kumpulan Cerita Wayang "




cerita wayang, cerita wayang bahasa jawa, cerita wayang kulit, cerita wayang beber, cerita wayang ramayana, cerita wayang golek, cerita wayang mahabarata, cerita wayang arjuna, cerita wayang beber berasal dari, cerita wayang bahasa jawa arjuna,cerita wayang abimanyu dalam bahasa jawa, cerita wayang arjuna bahasa jawa, cerita wayang antasena, cerita wayang adipati karna, cerita wayang adalah, cerita wayang anoman duta, cerita wayang arjuna dan srikandi,cerita wayang bima, cerita wayang bahasa jawa singkat, cerita wayang bahasa jawa semar, bahasa jawa cerita wayang, gaya bahasa cerita wayang,bahasa jawa cerita wayang ramayana, bahasa jawa cerita wayang ramayana sintha kandhusta, cerita wayang b jawa, cerita wayang b.jawa singkat, cerita wayang b.sunda, cerita wayang b.indonesia, cerita wayang b.jawa pendek, cerita wayang cangik, cerita wayang cangik dalam bahasa jawa,cerita wayang cupu manik astagina, cerita wayang cepot,cerita wayang cekak, cerita wayang caranggana, cerita wayang cinta, cerita wayang citraksi, cerita wayang citraksa, cerita wayang candrabirawa dalam bahasa jawa


,cerita wayang dalam bahasa jawa, cerita wayang dewa ruci, cerita wayang dewi sinta dalam bahasa jawa, cerita wayang duryudana dalam bahasa jawa, cerita wayang dewa ruci dalam bahasa jawa, cerita wayang dewi sinta, cerita wayang dewi kunti, cerita wayang dewi anjani, cerita wayang dalam bahasa jawa singkat, cerita wayang dalam bahasa sunda, cerita di wayang, cerita di wayang hari ini, gambar dan cerita wayang, gambar dan cerita wayang kulit, judul dan cerita wayang, tokoh dan cerita wayang, dewa di cerita wayang, cerita wayang ekalaya, cerita wayang epos mahabarata, cerita wayang entus, cerita wayang bambang ekalaya, cerita wayang ki entus, cerita wayang golek erawan palastra, cerita wayang cekel indralaya, cerita wayang wahyu ekajati, cerita wayang dalang entus, cerita wayang ki enthus, cerita wayang full, cerita wayang fabel, cerita wayang versi jawa, cerita wayang free, cerita wayang golek full, cerita wayang kulit full, fungsi cerita wayang, filosofi cerita wayang,fungsi cerita wayang di indonesia, download cerita wayang golek full, cerita wayang gareng, cerita wayang golek bahasa sunda, cerita wayang gatotkaca bahasa jawa, cerita wayang gareng dalam bahasa jawa, cerita wayang gatotkaca gugur, cerita wayang golek si cepot, cerita wayang gugure abimanyu, cerita wayang golek lucu, cerita wayang hanoman, cerita wayang hanoman dalam bahasa jawa, cerita wayang humor, cerita wayang hot, cerita wayang arjuno sosro krido, cerita wayang anoman singkat, cerita wayang hanoman dalam bahasa sunda, cerita wayang hari ini, cerita wayang hasil karya sunan kalijaga, cerita wayang anoman sejarah


cerita wayang indonesia, cerita wayang ing tlatah jawa biasane asale soko kitab, cerita wayang indrajit, cerita wayang india, cerita wayang indrajit dalam bahasa jawa, cerita wayang iku asale soko ngendi, cerita wayang iku asale saka ngendi, cerita wayang ing basa jawa, cerita wayang islam, cerita wayang islami, cerita wayang jawa, cerita wayang jawa singkat, cerita wayang janaka, cerita wayang jawa dalam bahasa jawa, cerita wayang jawa lengkap, cerita wayang jowo, cerita wayang jayadrata gugur, cerita wayang jabang tutuka, cerita wayang jatayu, cerita wayang jawa ramayana, cerita wayang kresna, cerita wayang kumbakarna, cerita wayang kulit bahasa jawa, cerita wayang kulit bahasa indonesia, cerita wayang kumbakarna gugur, cerita wayang kulit semar, cerita wayang kresna dalam bahasa jawa, cerita wayang kulit singkat, cerita wayang kulit wahyu katentreman, cerita wayang lucu ,cerita wayang limbuk, cerita wayang lengkap, cerita wayang laksmana, cerita wayang lucu bahasa jawa, cerita wayang lahirnya wisanggeni, cerita wayang lahire abimanyu dalam bahasa jawa,cerita wayang lahirnya gatotkaca,cerita wayang lahire anoman,cerita wayang mahabarata bahasa jawa,cerita wayang mahabarata bahasa jawa ngoko,cerita wayang modern,cerita wayang maharsi wiyasa,cerita wayang mahabarata dan ramayana,cerita wayang menggunakan bahasa jawa,cerita wayang mahabarata lengkap,cerita wayang mahabarata bahasa jawa singkat,cerita wayang madya,cerita wayang nakula,cerita wayang nakula sadewa,cerita wayang nakula dalam bahasa jawa,cerita wayang nakula sadewa bahasa jawa,cerita wayang nakula bahasa jawa,cerita wayang nakula dan sadewa,cerita wayang nganggo basa jawa,cerita wayang nganggo bahasa jawa,cerita wayang nusantara,cerita wayang nakula nganggo basa jawa,cerita wayang orang,cerita wayang orang sriwedari,cerita wayang orang anoman obong,cerita wayang orang banyak diambil dari kisah,cerita wayang orang mahabarata,cerita wayang online

loading...

Related Posts

Cerita Wayang Bahasa Jawa Kisah Resi Prarasara
4/ 5
Oleh