Cerita Kresna dalam Wayang Bahasa Jawa

Cerita Kresna dalam wayang bahasa jawa di bawah ini sengaja disajikan dalam bahasa jawa ngoko dan sederhana agar mudah dipahami. Meski demikian sajian ini masih sangat kurang dan perlu dibenahi. Untuk itu tugas teman-teman semua membenahi kata-kata yang belum sempurna baik dalam ejaan bahasa jawa maupun terjemahannya. Selamat menyimak dan menyempurnakan cerita wayang berbahasa jawa di bawah ini

Abiyasa Begawan lair ing sawijining pulo Alas Gajah Oya, sing mengko dadi Astinapura. Crita, nalika Begawan Palasara tapa, malaekat teka keganggu karo Panjenengane, nanging kanggo ora duwe manfaat. Banjur Betara Master marang Betara Narada kanggo nguripake menyang manuk lan ngganggu Begawan. 

Manuk digawe nest lan uwuh ing sirah saka Begawan, nanging banjur manuk iki musna. Ing Begawan Palasara melas kanggo nyenengake nilar lan looPrabu for iku kiwa manuk ibune. Palasara Begawan teka ing bank-bank ing Ganges. Weruh Dewi Durgandini lan takon marang ngirim kanggo nglintasi. Boat iki arep ing obrolan lan sumurup yen penyakit Dewi Durgandini, yaiku stench ing awak. Palasara Begawan bisa kanggo ngobati iku. 
cerita-kresna-dalam-wayang-bahasa-jawa
Cerita Kresna dalam Wayang Bahasa Jawa

Omah-omah Begawan Palasara lan Dewi Durgandini. Banjur lair ing Abiyasa. Sawisé lair Abiyasa, mambu amis ilang lan Dewi Durgandini jeneng Setyawati. Begawan Palasara ngganti kolom kanggo menehi lair kanggo dadi Bimakinca, Kencarupa, Rajamala, Dewi Rekatawati, Rupakenca, lan Setatama. Kabeh dadi sedulur Abiyasa. Begawan Palasara kiwa gesang lan tapa ing Rahtawu, gunung Arga Sapta. Setyawati mengko nikah Prabu Sentanu.

Begawan Abiyasa ing ngisor iki rama sing dikunjara ing Rahtawu. Sawise pati Citranggada lan anak Citrawirya Setyawati karo Prabu Sentanu, Setyawati takon Begawan Abiyasa kanggo menehi turunane. Ing panjalukan saka ibuné, Begawan Abiyasa nikah randha setengah adhine. 

Mangkono lair Destarata wuta Dewi Ambika lan Pandu padha tengleng lan Caucasians saka Ambalika. Amarga saka cacat dheweke, Dewi Satyawati takon marang ngasilaken maneh supaya lair Yamawidura Ladies dijenengi Datri. Nanging, Yamawidura kekurangan apa waé, kang lumpuh. Sawise anak2nya cukup diwasa, panjenenganipun masrahaken kepemimpinan kanggo Pandu.

Sawise perang rampung Baratayuda, Begawan Abiyasa mengelilingin watara Padang kuru Seta diiringi kang kabeh weruh kulawarga ngambah Baratayuda. Begawan Abiyasa iki kena kanggo mangerteni sing mantan Perang Baratayuda rusak, lan ngerti akeh jiwo sing durung sampurna. 

Banjur repair Begawan Abiyasa rusak panggonan lan nyembah jiwo sing durung sampurna dadi sampurna. Nalika iku dikenal sing Pastor Durna nyawa dhasar, banjur nyawa Begawan Durna nambah Pastor Durna, iku ndadekake kena ati Pandhawa lan kulawarga. Abiyasa Begawan dhowo umure supaya padha bisa ndeleng gedhe-putu Parikesit lair. Ing pungkasaning urip, kang ngangkat munggah moksa karo kreta saka swarga. Begawan Abiyasa iki guru banget kuat. Begawan Abiyasa uga dipercaya dadi wong sing nyerat sajarah kulawarga Barata.

Semoga teman-teman mau berusaha untuk memperbaiki kata-kata maupun ejaan yang terdapat pada cerita Kresna dalam wayang bahasa jawa.





Lebih Banyak Cerita Wayang Bisa Lihat di Link Ini " Kumpulan Cerita Wayang "




cerita wayang, cerita wayang bahasa jawa, cerita wayang kulit, cerita wayang beber, cerita wayang ramayana, cerita wayang golek, cerita wayang mahabarata, cerita wayang arjuna, cerita wayang beber berasal dari, cerita wayang bahasa jawa arjuna,cerita wayang abimanyu dalam bahasa jawa, cerita wayang arjuna bahasa jawa, cerita wayang antasena, cerita wayang adipati karna, cerita wayang adalah, cerita wayang anoman duta, cerita wayang arjuna dan srikandi,cerita wayang bima, cerita wayang bahasa jawa singkat, cerita wayang bahasa jawa semar, bahasa jawa cerita wayang, gaya bahasa cerita wayang,bahasa jawa cerita wayang ramayana, bahasa jawa cerita wayang ramayana sintha kandhusta, cerita wayang b jawa, cerita wayang b.jawa singkat, cerita wayang b.sunda, cerita wayang b.indonesia, cerita wayang b.jawa pendek, cerita wayang cangik, cerita wayang cangik dalam bahasa jawa,cerita wayang cupu manik astagina, cerita wayang cepot,cerita wayang cekak, cerita wayang caranggana, cerita wayang cinta, cerita wayang citraksi, cerita wayang citraksa, cerita wayang candrabirawa dalam bahasa jawa


,cerita wayang dalam bahasa jawa, cerita wayang dewa ruci, cerita wayang dewi sinta dalam bahasa jawa, cerita wayang duryudana dalam bahasa jawa, cerita wayang dewa ruci dalam bahasa jawa, cerita wayang dewi sinta, cerita wayang dewi kunti, cerita wayang dewi anjani, cerita wayang dalam bahasa jawa singkat, cerita wayang dalam bahasa sunda, cerita di wayang, cerita di wayang hari ini, gambar dan cerita wayang, gambar dan cerita wayang kulit, judul dan cerita wayang, tokoh dan cerita wayang, dewa di cerita wayang, cerita wayang ekalaya, cerita wayang epos mahabarata, cerita wayang entus, cerita wayang bambang ekalaya, cerita wayang ki entus, cerita wayang golek erawan palastra, cerita wayang cekel indralaya, cerita wayang wahyu ekajati, cerita wayang dalang entus, cerita wayang ki enthus, cerita wayang full, cerita wayang fabel, cerita wayang versi jawa, cerita wayang free, cerita wayang golek full, cerita wayang kulit full, fungsi cerita wayang, filosofi cerita wayang,fungsi cerita wayang di indonesia, download cerita wayang golek full, cerita wayang gareng, cerita wayang golek bahasa sunda, cerita wayang gatotkaca bahasa jawa, cerita wayang gareng dalam bahasa jawa, cerita wayang gatotkaca gugur, cerita wayang golek si cepot, cerita wayang gugure abimanyu, cerita wayang golek lucu, cerita wayang hanoman, cerita wayang hanoman dalam bahasa jawa, cerita wayang humor, cerita wayang hot, cerita wayang arjuno sosro krido, cerita wayang anoman singkat, cerita wayang hanoman dalam bahasa sunda, cerita wayang hari ini, cerita wayang hasil karya sunan kalijaga, cerita wayang anoman sejarah


cerita wayang indonesia, cerita wayang ing tlatah jawa biasane asale soko kitab, cerita wayang indrajit, cerita wayang india, cerita wayang indrajit dalam bahasa jawa, cerita wayang iku asale soko ngendi, cerita wayang iku asale saka ngendi, cerita wayang ing basa jawa, cerita wayang islam, cerita wayang islami, cerita wayang jawa, cerita wayang jawa singkat, cerita wayang janaka, cerita wayang jawa dalam bahasa jawa, cerita wayang jawa lengkap, cerita wayang jowo, cerita wayang jayadrata gugur, cerita wayang jabang tutuka, cerita wayang jatayu, cerita wayang jawa ramayana, cerita wayang kresna, cerita wayang kumbakarna, cerita wayang kulit bahasa jawa, cerita wayang kulit bahasa indonesia, cerita wayang kumbakarna gugur, cerita wayang kulit semar, cerita wayang kresna dalam bahasa jawa, cerita wayang kulit singkat, cerita wayang kulit wahyu katentreman, cerita wayang lucu ,cerita wayang limbuk, cerita wayang lengkap, cerita wayang laksmana, cerita wayang lucu bahasa jawa, cerita wayang lahirnya wisanggeni, cerita wayang lahire abimanyu dalam bahasa jawa,cerita wayang lahirnya gatotkaca,cerita wayang lahire anoman,cerita wayang mahabarata bahasa jawa,cerita wayang mahabarata bahasa jawa ngoko,cerita wayang modern,cerita wayang maharsi wiyasa,cerita wayang mahabarata dan ramayana,cerita wayang menggunakan bahasa jawa,cerita wayang mahabarata lengkap,cerita wayang mahabarata bahasa jawa singkat,cerita wayang madya,cerita wayang nakula,cerita wayang nakula sadewa,cerita wayang nakula dalam bahasa jawa,cerita wayang nakula sadewa bahasa jawa,cerita wayang nakula bahasa jawa,cerita wayang nakula dan sadewa,cerita wayang nganggo basa jawa,cerita wayang nganggo bahasa jawa,cerita wayang nusantara,cerita wayang nakula nganggo basa jawa,cerita wayang orang,cerita wayang orang sriwedari,cerita wayang orang anoman obong,cerita wayang orang banyak diambil dari kisah,cerita wayang orang mahabarata,cerita wayang online

loading...

Related Posts

Cerita Kresna dalam Wayang Bahasa Jawa
4/ 5
Oleh