Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Kecelakan Mobil Lamborghini )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi



Contoh Pawartanya




Pawarta bahasa jawa kecelakaan mobil lamborghini - Siji mobil sport merek Lamborghini ngalami kecelakaan karo sepeda montor neng dalan Boulevard kulon, kelapa Gading, Jakarta Timur.

Pengendara montor banjur dimlayokake menyang rumah sakit Mitra Keluarga kelapa Gading.
pawarta-bahasa-jawa-kecelakaan-mobil


"18.02 WIB, Kecelakaan Lamborghini nomer polisi B 8 RBY karo pamontor nopol B 6298 SWI neng Jl. Boulevard kulon. Korban pamontor tatu-tatu A/n Endah Suprapti, digawa menyang RS Mitra," dina Minggu (6/9/2015).


Kedaden iki dikonfirmasi marang panugas piket call center TMC Polda Metro Jaya Brigadir Harlen. Harlen ngarani durung ana perkembangan njero kecelakaan iki. "Seadoh iki isih mangkono," tembung dheweke wektu dihubungi.


Sementara kuwi, kondisi mobil sport kuwi kedelok cukup parah. ngarepan mobil sing didominasi werna putih kuwi ringsek. kedelok sacacah warga ngupadi nyingkerke mobil kuwi.


kajaba kuwi, kecelakaan uga kedadean neng tol JORR. siji mobil jenis pick-up sing nggawa sayuran terguling neng lawang metu JORR Bintara arah Tanjung Priok.


Kecelakaan iki marakake nuli lintas padat. panugas pun tengah nangani kecelakaan iki.
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Kecelakan Mobil Lamborghini )
4/ 5
Oleh