Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Mahasiswa UGM Kembangke Aplikasi Kanggo Hubungna KO-Ass lan Pasien )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi

Contoh Pawartanya
Loro Mahasiswa Universitas Gadjah Mada (UGM), ngembangke aplikasi kanggo hubungna mahasiswa profesi dokter untu utawa ko-asistensi (ko-ass) karo pasien. Silva Eliana saka Fakultas Kedokteran untu lan Arief Faqihudin saka Fakultas Teknik mengusung ide bisnis sosial ngrupa pengembangan aplikasi nduwe jeneng COASS.

Aplikasi iki bisa hubungna mahasiswa ko-ass karo pasien padha karo kebutuhan lan jadwal perawatan sakarone.

Dhuwur aplikasi iki uga, sakarone kepileh dadi panyeneng jero kompetisi Asia Social Innovation Award 2016 neng tingkat nasional.
Mahasiswa UGM Kembangke Aplikasi Kanggo Hubungna KO-Ass lan Pasien

Kasusksesan kesebut nggawe dekne kabeh berhak makili Indonesia jero final kompetisi den samya neng tingkat Asia nang tanggal 16-19 Februari 2017 neka ana West Kowloon, Hongkong. Silva Eliana memaparkan aplikasi COASS ngrupakne platform sing nemokake kebutuhan perawatan lan jadwal sing padha antara pasien lan mahasiswa ko-ass.

Panemu dene ide iki kawitan saka keprihatinan marang minime cacah dokter untu neng Indonesia. Silive maparke, saka data sing dheweke duweni cacah dokter untu neng Indonesia durung bisa ngebaki kuota standar kawarasan sing ditetepke saka WHO.

Miturut WHO rasio ideal cacah dokter untu karo para warga yaiku 1: 2.000. Sawentara kanan dokter untu dibandingna karo cacah para warga isih neng ngisor rasio ideal yakni 1:22.000.

Perguruan Tinggi sing ana neng Indonesia ugo ora bisa nyukupi kebutuhan lulusan dokter untu.
Kanthi 600 dokter untu anyar saben taune, rasio ideal bakal kesampean nang 2030 neka.

Salah siji faktor sing mengaruhi tuwuhe dokter untu neng Indonesia yaiku diamargakne mahasiswa ko-ass kerekasan mbisakne profil pasien sing tepat padha kebutuhan utawa persyaratan.

Ora mung kuwi, persoalan jadwal uga melu berkontribusi jero ngalonke pamulangan profesi iki.
Masalah liya yaiku pasien ora nduweni cukup dhuwit dadine ko-ass kudu membayar kanggo ndesa panjamon.

Dheweke ngarep-arep aplikasi COASS iki menehake kegampangan kanggo pasien lan mahasiswa ko-ass kanggo ketemu.

"Kanthi ngono mahasiswa ko-ass bisa nutugake pamulangan tepat wayah dadine mendukung terwujde rasio ideal antara dokter untu lan para warga neng Indonesia,” ungkape.

Terkait pangregan sing dekne kabeh raih, Arief Faqihudin ngomongke, Asia Social Innovation Award ngrupakne siji kompetisi ide bisnis start up sosial sing dianakne saka Social Ventures Hongkong.

Kompetisi iki dadi solusi dhuwur macem-macem persoalan sing kedadean neng Asia lan dimeloni atusan pamawa saka macem-macem negara neng kawasan Asia kaya Indoensia, Hongkong, Korea Selatan, Singapura, Taiwan, Thailand, Vietnam lan Asia liyane.  Dekne kabeh bakal berkompetisi karo 10 panyeneng liya saka negara liya. Sumber
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Mahasiswa UGM Kembangke Aplikasi Kanggo Hubungna KO-Ass lan Pasien )
4/ 5
Oleh