Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Yahoo Dikabarke Bakal Ganti Jeneng )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi

Contoh Pawartanya
Sakwise Yahoo diakuisisi saka verizon, jeneng Yahoo diusulake supaya digenti dadi Altaba inc.
Usulan kesebut ana jero laporan sing diserahke Yahoo menyang komisi sekuritas lan saham AS, dina senin (9/1/2017) kepungkur.

Jero dokumen laporan kesebut, tepate neng item 8.01 diomongke, direksi Yahoo ngongkonke kanggo mengubah jeneng Yahoo dadi Altaba inc.

Hal kesebut meloni penyelesaian transaksi akuisisi saka verizon adhep Yahoo.

Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas Mcinerney, Lan Jeffrey Smith, anggota direksi Yahoo wektu iki, diusulake dadi direktur-direktur neng Altaba.

Brandt mengkone bakal bertindak dadi pimpinan direksine.

Komposisi dewan direksi Altaba uga dirancang ben sakanggonan gedhe dilinggihi saka wong-wong Starboard, investor sing membujuk Yahoo kanggo adol upadene.

Smith lan Braham dhewe sakarone uga asale saka starboard.

Ning mangkana, kaya dikutip kompastekno saka business insider, dina selasa (10/1/2017), verizon dadi panduwe Yahoo sing anyar, pengen ngukuhi brand Yahoo sing wis populer kanggo pirang-pirang layanan konsumen online.

Kanthi rencana tetap dikuwawaknekne dheweke brand Yahoo kesebut, jeneng Yahoo bakal tetap ana.
Jero dokumen den samya, Ceo Yahoo Marissa Mayer lan pirang-pirang pandhuwur Yahoo uga karan bakal ngucul kalungguhan strategis dekne kabeh wektu iki. Ning keputusan iki durung final.

Yahoo diakuisisi saka verizon kanthi aji 4,83 miliar dollar as (Rp 63 triliun) kanthi tunai.

Penyatuan upaden internet lan operator telekomunikasi sing padha-padha berbasis neng Amerika Serikat kesebut disepakati nang juli 2016 nuli.
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Yahoo Dikabarke Bakal Ganti Jeneng )
4/ 5
Oleh