Contoh Cerkak Bahasa Jawa ( Pengalaman Pribadi Menyenangkan )

Cerkak pengalaman pribadi menyenangkan bahasa jawa- Pengalaman nyenengna aku neng wektu liburan sekolah ,aku lan kanca ku lunga plesiran menyang omah wong tuwa kanca aku sing manggon neng padalarang. Aku pengen cepet tekan neng tujuan kesebut lan kita pun ngerncanake kanggo lunga mrana nggunakne siji transportasi kutha sing disebut kereta apa utawa sepur supaya cepet nganti tujuan .
cerkak-pengalaman-pribadi-menyenangkan-bahasa-jawa
cerkak pengalaman pribadi menyenangkan bahasa jawa

Wektu neng dalan nuju omah kanca ku ,aku tuku oleh-oleh dhisik kanggo wong tuwa kanca aku .
Sore kuwi wektu Aku lan kancaku tekan neng tujuan banjur nuju omah kanca ku lan wektu mlebu menyang omahe banjur salaman marang wong tuwa kanca ku sing wis nunggu neng omah lan kami banjur menehake oleh-oleh sing mau tak tuku neng ndalan. Aku lan Nita kancaku banjur leren dhisik sadhela lan nginum segelas teh sing digawe saka banyu adhem.

Sakwise cukup ngaso, Nita ngejak menyang sawah duwe keluargane lan neng kana aku menikmati pemandangan alam sing becik apike, amarga udara ne isih sejuk lan hamparan sawahan isih amba lan kali-kali ugo banyune isih bening. Aku rumangsa ora sia sia amarga wis neng ajak Nita kanggo berlibur menyang desa ne kuwi.

Wektu sore maghrib, Aku lan Nita bajur age-age kanggo bali mulih. Lan kami ora lali kanggo berpamitan marang wong tuwane Nita.
Wektu arep mulih menyang omah, aku nuju stasiun dhisik kanggo tuku tiket kereta. Wektu kami mengantri kanggo tuku siji tiket jebulna dompete Nita ilang amarga kecopetan. Nita binggung amarga ora ana meneh dhuwit sing turah neng sak e lan dheweke ora bisa tuku tiket, lan ora adoh saka stasiun kereta kuwi aku nggoleki dompet Nita dhisik sing mbok menawa tiba neng cedhak stasiun .

Jebulna ,dompet kanca aku wis ditemokake lan isine ugo tetap wutuh, untung wae ora ana barang sing ilang. Dompet kanca ku tiba amarga kanca ku ora bener ngleboke dompete menjero sak clana. Lan kami banjur bali ngantri kanggo tuku tiket kereta.

Ora suwe banjur kereta teka lan kami age-age kanggo munggah menyang kereta kesebut, sanganti neng stasiun bandung, kami teras numpak bis umun meneh kanggo nyedhak antara mulih menyang omah, sakwise nganti neng ngarep dalan gedhe sing cedhak karo omah dewe-dewe, kami pun misah kanggo mulih menyang omah. Mangkena cerkak pengalaman pribadi menyenangkan bahasa jawa sing tak tulisake.





cerkak bahasa jawa,contoh cerkak bahasa jawa,cerkak bahasa jawa singkat,cerkak bahasa jawa panjang, cerkak bahasa jawa pengalaman pribadi,cerkak bahasa jawa pendek,cerkak bahasa jawa tema sosial,cerkak bahasa jawa singkat lucu,cerkak bahasa jawa tema katresnan,cekrak persahabatan,cerkak bahasa jawa beserta artinya,cerkak bahasa jawa aku durung kalah,cerkak bahasa jawa asem kecut tenan,cerkak bahasa jawa adalah,cerkak bahasa jawa amarga salah paham,cerkak bahasa jawa alur maju,cerkak bahasa jawa asmara,cerkak bahasa jawa alur mundur,cerkak bahasa jawa alur campuran,cerkak bahasa jawa aku,cerkak bahasa jawa brainly,cerkak bahasa jawa beserta sinopsis,cerkak bahasa jawa bermoral,cerkak bahasa jawa banyumasan,cerkak bahasa jawa berdialog,cerkak bahasa jawa beserta sumbernya,
cerkak bahasa jawa bertema pendidikan,cerkak bahasa jawa beserta amanatnya,cerkak bahasa jawa cendek,cerkak bahasa jawa cinta,cerkak bahasa jawa contoh,cerkak bahasa jawa candi borobudur,cerkak bahasa jawa cita citaku seluas samudra,cerkak bahasa jawa candi prambanan,cerkak bahasa jawa cinta segitiga,cerkak bahasa jawa cita cita,cerkak bahasa jawa.com,cerkak bahasa jawa direktur anyar,cerkak bahasa jawa dan artinya,cerkak bahasa jawa dongeng,cerkak bahasa jawa dawa,cerkak bahasa jawa dari majalah,cerkak bahasa jawa di koran,cerkak bahasa jawa dan strukturnya,cerkak bahasa jawa dowo,cerkak bahasa jawa dhagelan
cerkak bahasa jawa ekstrakurikuler
loading...

Related Posts

Contoh Cerkak Bahasa Jawa ( Pengalaman Pribadi Menyenangkan )
4/ 5
Oleh