Contoh Cerkak Bahasa Jawa ( Liburan Ke candi Prambanan )

cerkak-bahasa-jawa-liburan-2016-ke-candi-prambanan

Pengalaman liburan 2017 ke candi prambanan

Dina iki, aku jeleh mung liburan neng omah. Hmmm... neng endi ya enake? menyang Mall? wis jeleh, mosok saben liburan menyang mall? Meneh uga ngentek-ngenteke dhuwit! Boros, ta, dadine.
"Kepiye yen menyang Candi Prambanan. Awake dhewe, kan durung tau mrana!" usul Rizki, adhiku.

"Oleh uga, lho!" tembung simbuk ngiyani usulan Rafi.

"Hmmn, emange neng kana ana apa, sih?" takonku.

"Neng kana ana candi sing nyimpen salah siji budaya neng Indonesia iki, tepate neng Jawa Tengah. Ana ceritone uga, lho!" jawab simbok. "Yawis, kana cepet siap-siap," turen simbok.

Aku, Rizki, lan Farida adus gantian. Aku ngenakake kaos ungu nduwe gambar Teddy Bear lan kathok jeans dawa. Sawentara Rizki ngenakake kaos werna orange lan kathok mbakal jeans sadhengkul. Sing paling akhir Farida ngenakake dress kaya anak-anak balita arupa abang.

Sakwise jaga, aku lan keluargaku tuku camilan dhisik. Tembung simbok, neng kana mesti pengin ngemil. Aku tuku camilan akeh banget. Anyak saka camilan garing, camilan teles, nganti wedang botolan. Kuwi kabeh meh aku kabeh sing mileh, lho!

Nuli, aku lan keluargaku menyang nuju Candi Prambanan nggunakne mobil. Neng ndalan, aku guyonan karo Rizki lan Farida. Rizki nyat seneng celatu lelucon. Senajan kadang-kandang ora lucu! Hahaha...

Sangantine ketuk candi prambanan, Aku lan keluarga foto-foto dhikik.  Aku moto pemandangan becik karo lagak kaya photographer profesional. Sewentara Farida lan Rizki mlayu-mlayu mrana-mrene.

Neng kana, ana pirang-pirang candi. prungune, dhisik candi iki nyacah sewu (1000) candi. Nanging, saiki wis akeh sing ambrol amarga gempa lan penyebab liyane. Ana canti Siwa, Candi Wisnu, Candi Brahma, Candi Nandi, Candi Garuda, lan akeh candi liyane sing uga apik-apik. Candi sing paling gedhe yaiku Candi Siwa.

Amarga neng kana ngrupakne salah siji budaya sing ana neng Indonesia, akeh turis sing wisata neng Candi Prambanan uga. Ana sing saka America, Jepang, China, Malaysia, lan India. Kuwi salah siji bukti saka kebecikan arsitektur Candi Prambanan.

Sakwise 1 jam mubeng-mubeng, aku leren sedhela. Banjur mangan cemilan sing mau wis digawa saka omah. Saking ngelehe, aku nganti digeguyu salah siji turis sing kayane asale saka China. Hahaha... Walaupu radha isin, aku tetap seneng.

Nuli, aku mbanjurke ngubengi candi meneh. Yen saiki, pemandangan luwih becik amarga langit bergradasi telung werna, yaiku putih biru, lan orange. Wow, apik banget ya! amarga dina wis meh peteng, aku lan keluarga banjur muleh kanthi ati bungah.

Demikian sebuah contoh cerkak bahasa jawa liburan 2019 ke candi Prambanan. Apakah teman-teman juga tertarik untuk mengunjungi tempat wisata tersebut? Tunggu apa lagi, ajak teman dan kerabat untuk wisata ke candi prambanan Jawa Tengah.




cerkak bahasa jawa,contoh cerkak bahasa jawa,cerkak bahasa jawa singkat,cerkak bahasa jawa panjang, cerkak bahasa jawa pengalaman pribadi,cerkak bahasa jawa pendek,cerkak bahasa jawa tema sosial,cerkak bahasa jawa singkat lucu,cerkak bahasa jawa tema katresnan,cekrak persahabatan,cerkak bahasa jawa beserta artinya,cerkak bahasa jawa aku durung kalah,cerkak bahasa jawa asem kecut tenan,cerkak bahasa jawa adalah,cerkak bahasa jawa amarga salah paham,cerkak bahasa jawa alur maju,cerkak bahasa jawa asmara,cerkak bahasa jawa alur mundur,cerkak bahasa jawa alur campuran,cerkak bahasa jawa aku,cerkak bahasa jawa brainly,cerkak bahasa jawa beserta sinopsis,cerkak bahasa jawa bermoral,cerkak bahasa jawa banyumasan,cerkak bahasa jawa berdialog,cerkak bahasa jawa beserta sumbernya,
cerkak bahasa jawa bertema pendidikan,cerkak bahasa jawa beserta amanatnya,cerkak bahasa jawa cendek,cerkak bahasa jawa cinta,cerkak bahasa jawa contoh,cerkak bahasa jawa candi borobudur,cerkak bahasa jawa cita citaku seluas samudra,cerkak bahasa jawa candi prambanan,cerkak bahasa jawa cinta segitiga,cerkak bahasa jawa cita cita,cerkak bahasa jawa.com,cerkak bahasa jawa direktur anyar,cerkak bahasa jawa dan artinya,cerkak bahasa jawa dongeng,cerkak bahasa jawa dawa,cerkak bahasa jawa dari majalah,cerkak bahasa jawa di koran,cerkak bahasa jawa dan strukturnya,cerkak bahasa jawa dowo,cerkak bahasa jawa dhagelan
cerkak bahasa jawa ekstrakurikuler

loading...

Related Posts

Contoh Cerkak Bahasa Jawa ( Liburan Ke candi Prambanan )
4/ 5
Oleh