Contoh Cerkak Bahasa Jawa ( Horor Menakutkan )

Cerito memedi kuntilanak abang iki ngrupakne siji kadadean yekti ana taun kepungkur. Kisah misteri sing siji iki dialami saka rombongan pramuka sing lagi nglakoke kemempengan persami neng siji bumi perkemahan sebut wae “miniwana” jenenge. Miniwana ngrupakne salah siji bumi perkemahan kenal neng daerah jawa tengah sing kerep dadi panggon para praja enom nglakoke kemempengan kepramukaan khususnya perkemahan.

Sethithik gambaran babagan miniwana, yakni siji alas lindung sing cukup rimbun lan dikebaki saka pamitan dhuwur menjulang. Neng kanggonan tengah alas lindung kesebut ana lemah lapang cukup amba sing kerep didadekne panggon perkemahan para anggota pramuka. Sadurung nglakoke kemempengan biyasane para pembina dhisik njaluk ijin mawa bantuan marang para mituwa neng daerah kesebut ben ngewangi dekne kabeh jero melancarkan kemempengan khususnya jero mengusir memedi sing kerep diperbincangkan neng panggon kesebut.
cerkak-bahasa-jawa-horor

Embuh amarga ketidaktahuan para pembina sing dadi pembina kemempengan pramuka sma padanwangi utawa amarga kelalenan dekne kabeh sing gamblang nang wayah anak-anak kelas x sma pandanwangi nglakoke kemempengan persami ijin nang mituwa sapanggon ora dilakoke.
Saka awal kemempengan nyat wis kedelok keanehan lan kejanggalan kedadean neng sekitar bumi perkemahan kesebut. Anyak saka ketekan rombongan pramuka sing disambut karo kabut kandel nganti mudhune udan pas cuacane panas banget.

Ning cerkak bahasa jawa horor menakutkan mangkana rupane pertanda alam ora akeh dingerti saka para rombongan arepa pembina pramuka sma pandanwangi. Kemempengan tetap dilakoke padha karo rencana sing wis dijadwalkan. Nahasnya kisah sing dianggep mitos saka sakanggonan wong ngenani memedi kuntilanak abang sing dhemen mekewuhi para rombongan pramuka ora dibecikna saka pembina pramuka.

Bener wae, pas tengah nglakoke kemempengan jeris bengi sawong murid sisan anggota pramuka ngalami kerasukan, sakwise siuman siswa kesebut ngaku menawa ditekani saka sawong wedok ngrambut dawa lan nduwe rai seram mawa macak arupa abang.

Sontak para pembina kepikiran babagan memedi kuntilanak sing kerep diceritoke masyarakat sapanggon sing maune dekne kabeh anggep dadi mitos lan hoax samata.

Salah siji pembina ngusulake kanggo nggoleki bantuan marang para tetua sapanggon utawa mituwa neng wilayah bumi perkemahan miniwana kanggo ngewangi dekne kabeh ben memedi kuntilanak ora meneh berulah lan mekewuhi kemempengan dekne kabeh.

Ning dewan pangarep pembina nganggep menawa usulan kesebut ngrupakne usulan kosong sing ora butuh dilakoke lan kapikir.

Amarga wis dadi keputusan dewan pembina mula kemempengan perkemahan tetap dilakoke nganti akhire bali kedadean kadadean ngimbokake sisan mengerikan. Hampir kabeh siswa sing meloni kemempengan kemah kesebut khususnya siswa wedok ngalami kesurupan sacara barengan.

Kesurupan masal kesebut nggawe situasi tambah rusuh nganti meksa dewan pangarep pembina mudhun menyang pangarangan para warga lan njaluk bantuan dekne kabeh kanggo marekake para pamawa perkemahan saka keslupan makhluk gaib.

Sakwise dilakoke macem-macem upaya lan upadi mawa doa saka tetua utawa mituwa neng wilayah bumi perkemahan miniwana akhire kabeh siswa sing maune kerasukan siji poro siji anyak eling lan siuman.

Mangkana kisah cerito memedi kuntilanak abang mekewuhi rombongan pramuka sing bisa awake dhewe jupuk piwulang supaya sopan santun. Semoga kisah cerkak bahasa jawa horor menakutkan ini menjadi cerita misteri yang menarik untuk kita simak.




cerkak bahasa jawa,contoh cerkak bahasa jawa,cerkak bahasa jawa singkat,cerkak bahasa jawa panjang, cerkak bahasa jawa pengalaman pribadi,cerkak bahasa jawa pendek,cerkak bahasa jawa tema sosial,cerkak bahasa jawa singkat lucu,cerkak bahasa jawa tema katresnan,cekrak persahabatan,cerkak bahasa jawa beserta artinya,cerkak bahasa jawa aku durung kalah,cerkak bahasa jawa asem kecut tenan,cerkak bahasa jawa adalah,cerkak bahasa jawa amarga salah paham,cerkak bahasa jawa alur maju,cerkak bahasa jawa asmara,cerkak bahasa jawa alur mundur,cerkak bahasa jawa alur campuran,cerkak bahasa jawa aku,cerkak bahasa jawa brainly,cerkak bahasa jawa beserta sinopsis,cerkak bahasa jawa bermoral,cerkak bahasa jawa banyumasan,cerkak bahasa jawa berdialog,cerkak bahasa jawa beserta sumbernya,
cerkak bahasa jawa bertema pendidikan,cerkak bahasa jawa beserta amanatnya,cerkak bahasa jawa cendek,cerkak bahasa jawa cinta,cerkak bahasa jawa contoh,cerkak bahasa jawa candi borobudur,cerkak bahasa jawa cita citaku seluas samudra,cerkak bahasa jawa candi prambanan,cerkak bahasa jawa cinta segitiga,cerkak bahasa jawa cita cita,cerkak bahasa jawa.com,cerkak bahasa jawa direktur anyar,cerkak bahasa jawa dan artinya,cerkak bahasa jawa dongeng,cerkak bahasa jawa dawa,cerkak bahasa jawa dari majalah,cerkak bahasa jawa di koran,cerkak bahasa jawa dan strukturnya,cerkak bahasa jawa dowo,cerkak bahasa jawa dhagelan
cerkak bahasa jawa ekstrakurikuler

loading...

Related Posts

Contoh Cerkak Bahasa Jawa ( Horor Menakutkan )
4/ 5
Oleh