Dongeng Bahasa Jawa Buaya dan Burung Penyanyi

Siji dina ana buaya lan songbird. Padha manggon ing alas lan banget ramah. Sawijining wektu songbird nyanyi sadurunge buaya nyedhaki irunge. Amarga iku keren padha nyanyi lan ngrungokake swara manis.

Ora let suwe, buaya nyuwek lan mbukak cangkeme. Bajingan songbird sing ditancepake ing irung saka buaya kasebut menyang cangkeme buaya. Banjur buaya kaget "nang endi sing songbird?" Crocodiles nggoleki songbirds ing semak nanging ora ana.

Banjur yen buaya nyawang manuk lagu, nyenengake humming metu saka cangkeme buaya. buaya sing "swara ayu" murmured buaya. Banjur buaya nyuwara lan mbukak cangkeme sudhut. Meh kabeh buaya nutup mata sing ana songbird sing dipasangake ing irungnya.

Lagu songbird nyatakake kanthi marah "Sampeyan pancen ora duweni ati buaya, sampeyan mlayu menyang tutuk nganti aku nyanyi, nanging sampeyan ora ngerti aku ing tutuk?" Baya buaya "Aku ora ngerti yen sampeyan mlebu cangkemku, supaya swara ayu ora swara sandi ...?"

Lagu songbird ngucapake "ya, kuwi swara sandi ora swara sampeyan, sampeyan ora bisa nyanyi kaya kula swara sampeyan ora nyenengake kanggo krungu". Baya nyuwun pirsa tembung-tembung saka songbird. Banjur songbird nyuwun pangapunten tumrap apa sing diarani nyerang buaya kasebut.

Banjur songbirds nggoleki cara kanggo nyenengake buaya. Songbird ngucapake "kalem buaya, kita bakal melu bebarengan". Baya buaya "piye carane aku ora bisa melu kaya kowe?" Nuli songbird "mung nggawe gelembung banyu lan banjur aku melu".

Sawise buaya nyelehake cangkeme menyang banyu lan digawe gelembung gelembung banyu nalika songbird dadi sing. Swara banget pas lan apik banget kanggo dirungokake. lan buaya gawe saben dina lan dadi kanca setya.
loading...

Related Posts

Dongeng Bahasa Jawa Buaya dan Burung Penyanyi
4/ 5
Oleh