Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Pawarta Kecelakaan : Pesawat Garuda Kepleset Neng Lanud Adisutjipto )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi

Contoh Pawartanya
Pesawat Garuda kepleset neng Bandara Adisutjipto, Dina Rabu (1/2/2017) gebug 19.51 bengi. Pesawat kesebut mabur saka Cengkareng nuju Yogyakarta.

Kapentak Lanud Adisutjipto Mayor Giyanto tuturke, pesawat benomer GA 258 kesebut kepleset wektu arep mudun neng landasan Bandara Adisutjipto.

"Landing saka runway 09, kepleset neng kidul Apron terminal A," gamblange.
Pesawat ana ing lor landasan kanthi posisi madhep timur laut. Saka informasi sementara, ora ana korban jiwa jero kadadean kesebut.

Sementara kuwi, kondisi cuaca neng area DIY wektu kedaden nganti saiki ngalami udan deras.
Berdasarkan informasi sing katampa, pesawat kuwi bernomor registrasi PK GNK, karo nomor pamaburan GA 258 rute pamaburan CGK-JOG. Pesawat ngusung lima awak kabin lan 115 penumpang.

Pesawat kesebut metu landasan sak-uga mendarat saka arah runway 09 karo kondisi cuaca udan. Kondisi crew lan awak pesawat slamet, saiki lagi proses evakuasi.

Wondene saka penelusuran liwat situs Flight Radar, pesawat kesebut sadurunge kedelok muter-puter dhisik. Iki kedelok saka rute pamaburan padha karo sing ana neng Flight Radar.

Info insiden iki nyebar amba neng situs jejaring sosial, sing ngomongke menawa pesawat kepleset neng tengah udan deras sing mengguyur wilayah Yogyakarta kawit sore.  Diterjemahake saka halaman Tribun
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Pawarta Kecelakaan : Pesawat Garuda Kepleset Neng Lanud Adisutjipto )
4/ 5
Oleh