Cerita Wayang Dalam Bahasa Jawa Arjuna Lahir

Membaca cerita wayang dalam bahasa jawa Arjuna lahir tentu menjadi salah satu momen yang tak biasa. Pasalnya bahasa jawa saat ini hampir tidak dipahami oleh anak muda. Namun kisah cerita wayang di bawah ini sangat berbeda, disajikan secara unik menggunakan bahasa jawa ngoko yang sederhana kanthi lakon Arjuna lahir. Semoga coretan kecil ini dapat kita nikmati bersama.

Nang wektu lahir, sukma Arjuna sing berwujud cahaya sing metu saka rahim emboke lan munggah menyang kayangan Kawidaren panggon para bidadari. Kabeh bidadari sing ana tiba demen nang sukma Arjuna kesebut sing nduwe jeneng Wiji Mulya. Kegemparan kesebut menimbulkan keneson para dewa sing nuli nempuhe. Cahaya sing remeng remeng kesebut nuli ngowah dadi sesosok manusia tampan sing klamben sederhana.
cerita-wayang-dalam-bahasa-jawa-arjuna-lahir

Arjuna yaiku putra ketelu saka pasangan Dewi Kunti lan Prabu Pandu utawa kerep karan karo ksatria Panengah Pandawa. Kaya sing liyane, Arjuna uga sayekti dudu putra Pandu, ning dheweke yaiku putra saka Dewi Kunti lan Batara Indra. Jero kuripan wong Jawa, Arjuna yaiku perlambang manungsa sing nduwe elmu duwur ning ragu sakjroning tumindak. Lakon iki katon gamblang sawektu dheweke kelangan semangat pas arep ngadhepi nak-sadulur utawa para Kurawa, lan guru-gurune neng nglan Kurusetra. Kalan saka Arjuna yaiku sifat sombonge. Amarga rumangsa tangguh karo bagus, nang wektu enome dheweke dadi sethithik sombong.

Ilange sukma Arjuna saka awak Dewi Kunthi marakake kesedhihan kanggo Prabu Pandu. Dhuwur celathon Semar, Pandu nuli munggah menyang kayangan lan njaluk bali putranya sakwise diwenehi wejangan saka Batara guru.


Ket enom, Arjuna wis gemar menuntut elmu. Dheweke menuntut elmu nang sapaa. Manute lingkungan masyarakat yaiku gudang saka elmu. Guru-gurune antara liya yaiku Resi Drona, saka Resi Dona dheweke mbisa senjata ampuh sing nduwe jeneng panah Cundamanik lan Arya Sengkali, sing kapindho yaiku Begawan Krepa, Begawan Kesawasidi, Resi Padmanaba, lan akeh pertapa sakti liyane. Jero kisah Mahabarata, Arjuna ngguru nang Ramaparasu, ning jero kisah pawayangan, hal kesebut hampit ora tau disinggung.

Jero pawayangan diceritoke menawa Arjuna nduweni luwih saka 40 bojo ning mung beberapa wae sing kenal lan kerep diceritake.

Bagaimana kawan? Apakah paham tentang bahasa yang digunakan dalam cerita di atas? Semoga coretan ini dapat kita pahami dengan baik. Jangan lupa beri komentar pada cerita wayang dalam bahasa jawa Arjuna lahir ini.





Lebih Banyak Cerita Wayang Bisa Lihat di Link Ini " Kumpulan Cerita Wayang "




cerita wayang, cerita wayang bahasa jawa, cerita wayang kulit, cerita wayang beber, cerita wayang ramayana, cerita wayang golek, cerita wayang mahabarata, cerita wayang arjuna, cerita wayang beber berasal dari, cerita wayang bahasa jawa arjuna,cerita wayang abimanyu dalam bahasa jawa, cerita wayang arjuna bahasa jawa, cerita wayang antasena, cerita wayang adipati karna, cerita wayang adalah, cerita wayang anoman duta, cerita wayang arjuna dan srikandi,cerita wayang bima, cerita wayang bahasa jawa singkat, cerita wayang bahasa jawa semar, bahasa jawa cerita wayang, gaya bahasa cerita wayang,bahasa jawa cerita wayang ramayana, bahasa jawa cerita wayang ramayana sintha kandhusta, cerita wayang b jawa, cerita wayang b.jawa singkat, cerita wayang b.sunda, cerita wayang b.indonesia, cerita wayang b.jawa pendek, cerita wayang cangik, cerita wayang cangik dalam bahasa jawa,cerita wayang cupu manik astagina, cerita wayang cepot,cerita wayang cekak, cerita wayang caranggana, cerita wayang cinta, cerita wayang citraksi, cerita wayang citraksa, cerita wayang candrabirawa dalam bahasa jawa


,cerita wayang dalam bahasa jawa, cerita wayang dewa ruci, cerita wayang dewi sinta dalam bahasa jawa, cerita wayang duryudana dalam bahasa jawa, cerita wayang dewa ruci dalam bahasa jawa, cerita wayang dewi sinta, cerita wayang dewi kunti, cerita wayang dewi anjani, cerita wayang dalam bahasa jawa singkat, cerita wayang dalam bahasa sunda, cerita di wayang, cerita di wayang hari ini, gambar dan cerita wayang, gambar dan cerita wayang kulit, judul dan cerita wayang, tokoh dan cerita wayang, dewa di cerita wayang, cerita wayang ekalaya, cerita wayang epos mahabarata, cerita wayang entus, cerita wayang bambang ekalaya, cerita wayang ki entus, cerita wayang golek erawan palastra, cerita wayang cekel indralaya, cerita wayang wahyu ekajati, cerita wayang dalang entus, cerita wayang ki enthus, cerita wayang full, cerita wayang fabel, cerita wayang versi jawa, cerita wayang free, cerita wayang golek full, cerita wayang kulit full, fungsi cerita wayang, filosofi cerita wayang,fungsi cerita wayang di indonesia, download cerita wayang golek full, cerita wayang gareng, cerita wayang golek bahasa sunda, cerita wayang gatotkaca bahasa jawa, cerita wayang gareng dalam bahasa jawa, cerita wayang gatotkaca gugur, cerita wayang golek si cepot, cerita wayang gugure abimanyu, cerita wayang golek lucu, cerita wayang hanoman, cerita wayang hanoman dalam bahasa jawa, cerita wayang humor, cerita wayang hot, cerita wayang arjuno sosro krido, cerita wayang anoman singkat, cerita wayang hanoman dalam bahasa sunda, cerita wayang hari ini, cerita wayang hasil karya sunan kalijaga, cerita wayang anoman sejarah


cerita wayang indonesia, cerita wayang ing tlatah jawa biasane asale soko kitab, cerita wayang indrajit, cerita wayang india, cerita wayang indrajit dalam bahasa jawa, cerita wayang iku asale soko ngendi, cerita wayang iku asale saka ngendi, cerita wayang ing basa jawa, cerita wayang islam, cerita wayang islami, cerita wayang jawa, cerita wayang jawa singkat, cerita wayang janaka, cerita wayang jawa dalam bahasa jawa, cerita wayang jawa lengkap, cerita wayang jowo, cerita wayang jayadrata gugur, cerita wayang jabang tutuka, cerita wayang jatayu, cerita wayang jawa ramayana, cerita wayang kresna, cerita wayang kumbakarna, cerita wayang kulit bahasa jawa, cerita wayang kulit bahasa indonesia, cerita wayang kumbakarna gugur, cerita wayang kulit semar, cerita wayang kresna dalam bahasa jawa, cerita wayang kulit singkat, cerita wayang kulit wahyu katentreman, cerita wayang lucu ,cerita wayang limbuk, cerita wayang lengkap, cerita wayang laksmana, cerita wayang lucu bahasa jawa, cerita wayang lahirnya wisanggeni, cerita wayang lahire abimanyu dalam bahasa jawa,cerita wayang lahirnya gatotkaca,cerita wayang lahire anoman,cerita wayang mahabarata bahasa jawa,cerita wayang mahabarata bahasa jawa ngoko,cerita wayang modern,cerita wayang maharsi wiyasa,cerita wayang mahabarata dan ramayana,cerita wayang menggunakan bahasa jawa,cerita wayang mahabarata lengkap,cerita wayang mahabarata bahasa jawa singkat,cerita wayang madya,cerita wayang nakula,cerita wayang nakula sadewa,cerita wayang nakula dalam bahasa jawa,cerita wayang nakula sadewa bahasa jawa,cerita wayang nakula bahasa jawa,cerita wayang nakula dan sadewa,cerita wayang nganggo basa jawa,cerita wayang nganggo bahasa jawa,cerita wayang nusantara,cerita wayang nakula nganggo basa jawa,cerita wayang orang,cerita wayang orang sriwedari,cerita wayang orang anoman obong,cerita wayang orang banyak diambil dari kisah,cerita wayang orang mahabarata,cerita wayang online

loading...

Related Posts

Cerita Wayang Dalam Bahasa Jawa Arjuna Lahir
4/ 5
Oleh