Cerita Wayang Bahasa Jawa Anoman Singkat

Cerita wayang bahasa jawa anoman - Setelah sebelumnya kita telah bercerita tentang lahire anoman dalam bahawa jawa kali ini secara garis besar akan kita tuliskan mengenai kisah Hanoman mulai dari pengabdian dirinya kepada Sugriwa, melawan alengka yang kemudian dikenal dengan sebutan hanoman obong hingga muksanya hanoman. Kisah tersebut secara singkat dapat kita simak di bawah ini.

Ngabdi Marang Sugriwa 

Bayi kawujut kethek putih sing ngrupakne putera Anjani dijupuk saka Batara Bayu nuli diangkat dadi anak. sakwise pamulangane buyar, Hanoman bali menyang donya lan ngenger nang pak-like, yaiku Sugriwa, raja kethek Gua Kiskenda. wektu kuwi, Sugriwa entas dikalahake saka kakange, yaiku Subali, pak-lik Hanoman liyane. Hanoman kedadeyan ketemu Rama lan Laksmana, sapasang pangeran saka Ayodhya sing lagi ndalani pambuwangan. sakarone banjur tandhang gawe padha karo Sugriwa kanggo ngalahake Subali, lan bareng nempuh negeri Alengka mbebaskan Sita, garawane Rama sing diculik Rahwana murid Subali.
tokoh-anoman-dalam-pewayangan-jawa

Nyerbu Alengka 

Pisan-tama Hanoman nyusup menyang istana Alengka kanggo menyelidiki kekuwatan Rahwana lan ndeleng kahanan Sita. neng kana dheweke nggawe kerusuhan dadine tangkep lan dihukum obong. sawalike, Hanoman justru kedadeyan ngobong sakanggonan embok kutha Alengka. kadadean kesebut kenal karo aran Hanoman Obong. sakwise Hanoman bali menyang panggon Rama, pasukan kethek pun mangkat menyerbu Alengka. Hanoman tampil dadi pahlawan sing akeh mateni pasukan Alengka, kaya ta Surpanaka (Sarpakenaka) adhi Rahwana. Mangkene cerita wayang bahasa jawa anoman ing wayah nyerbu alengka kang dadi crita sing terkenal.

Mungsuh Rahwana 

Ing njero pertempuran paling akhir antara Rama kewalahan menandingi Rahwana sing nduweni Aji Pancasunya, yaiku kabisan kanggo urip lestari. ping saben senjata Rama menewaskan Rahwana, saknalika kuwi uga Rahwana bangkit bali. Wibisana , adhi Rahwana sing memihak Rama cepet njaluk Hanoman kanggo ngewangi. Hanoman pun ngalungguhan gunung Ungrungan kanggo ditimpakan neng dhuwur mayit Rahwana pas Rahwana entas tewas neng tangan Rama kanggo kesemene pinge. ndeleng kelancangan Hanoman, Rama pun hukume ben njaga kuburan Rahwana. Rama pitaya yen Rahwana isih urip neng ngisor gencetan gunung kesebut, lan saben wektu bisa cucul roh kanggo nggawe kerusuhan neng donya.

Beberapa taun banjur sakwise Rama mati, roh Rahwana meloloskan awak saka gunung Ungrungan nuli ngajawa kanggo nggoleki reinkarnasi Sita, yaiku Subadra adhi Kresna. Kresna dhewe yaiku reinkarnasi Rama. Hanoman mburu lan ketemu Bima, adhine pepadha putera angkat Bayu. Hanoman banjur ngenger marang Kresna. dheweke uga kedadeyan nangkep roh Rahwana lan ngurunge neng gunung Kendalisada. neng gunung kuwi Hanoman bertindak dadi pertapa.

Moksa 

Hanoman nduwe umur dawa banget nganti jeleh urip. Narada mudhun ngabulke penjaluke, yaiku "pengen mati", angger dheweke bisa nutugake tugas paling akhir, yaiku ngrukunake turun kenem Arjuna sing lagi perang sedulur. Hanoman banjur ngremeng karo jeneng Resi Mayangkara lan kedadeyan ngomah-omahake Astradarma, putera Sariwahana, karo Pramesti, puteri Jayabaya. keluarga Sariwahana karo Jayabaya katon jotakan sanajan dekne kabeh padha-padha keturane Arjuna. Hanoman banjur ngadhepi mungsuh Jayabaya sing nduwe jeneng Yaksadewa, raja Selahuma. jero perang kuwi, Hanoman tiba, moksa bareng ragane, lagekne Yaksadewa bali menyang wujud asale, yaiku Batara Kala.

Demikian dikisahkan dalam pewayangan jawa tokoh Hanoman yang berupa kera putih sakti mandraguna, terimakasih Anda telah membaca cerita wayang bahasa jawa anoman secara singkat di atas.





Lebih Banyak Cerita Wayang Bisa Lihat di Link Ini " Kumpulan Cerita Wayang "




cerita wayang, cerita wayang bahasa jawa, cerita wayang kulit, cerita wayang beber, cerita wayang ramayana, cerita wayang golek, cerita wayang mahabarata, cerita wayang arjuna, cerita wayang beber berasal dari, cerita wayang bahasa jawa arjuna,cerita wayang abimanyu dalam bahasa jawa, cerita wayang arjuna bahasa jawa, cerita wayang antasena, cerita wayang adipati karna, cerita wayang adalah, cerita wayang anoman duta, cerita wayang arjuna dan srikandi,cerita wayang bima, cerita wayang bahasa jawa singkat, cerita wayang bahasa jawa semar, bahasa jawa cerita wayang, gaya bahasa cerita wayang,bahasa jawa cerita wayang ramayana, bahasa jawa cerita wayang ramayana sintha kandhusta, cerita wayang b jawa, cerita wayang b.jawa singkat, cerita wayang b.sunda, cerita wayang b.indonesia, cerita wayang b.jawa pendek, cerita wayang cangik, cerita wayang cangik dalam bahasa jawa,cerita wayang cupu manik astagina, cerita wayang cepot,cerita wayang cekak, cerita wayang caranggana, cerita wayang cinta, cerita wayang citraksi, cerita wayang citraksa, cerita wayang candrabirawa dalam bahasa jawa


,cerita wayang dalam bahasa jawa, cerita wayang dewa ruci, cerita wayang dewi sinta dalam bahasa jawa, cerita wayang duryudana dalam bahasa jawa, cerita wayang dewa ruci dalam bahasa jawa, cerita wayang dewi sinta, cerita wayang dewi kunti, cerita wayang dewi anjani, cerita wayang dalam bahasa jawa singkat, cerita wayang dalam bahasa sunda, cerita di wayang, cerita di wayang hari ini, gambar dan cerita wayang, gambar dan cerita wayang kulit, judul dan cerita wayang, tokoh dan cerita wayang, dewa di cerita wayang, cerita wayang ekalaya, cerita wayang epos mahabarata, cerita wayang entus, cerita wayang bambang ekalaya, cerita wayang ki entus, cerita wayang golek erawan palastra, cerita wayang cekel indralaya, cerita wayang wahyu ekajati, cerita wayang dalang entus, cerita wayang ki enthus, cerita wayang full, cerita wayang fabel, cerita wayang versi jawa, cerita wayang free, cerita wayang golek full, cerita wayang kulit full, fungsi cerita wayang, filosofi cerita wayang,fungsi cerita wayang di indonesia, download cerita wayang golek full, cerita wayang gareng, cerita wayang golek bahasa sunda, cerita wayang gatotkaca bahasa jawa, cerita wayang gareng dalam bahasa jawa, cerita wayang gatotkaca gugur, cerita wayang golek si cepot, cerita wayang gugure abimanyu, cerita wayang golek lucu, cerita wayang hanoman, cerita wayang hanoman dalam bahasa jawa, cerita wayang humor, cerita wayang hot, cerita wayang arjuno sosro krido, cerita wayang anoman singkat, cerita wayang hanoman dalam bahasa sunda, cerita wayang hari ini, cerita wayang hasil karya sunan kalijaga, cerita wayang anoman sejarah


cerita wayang indonesia, cerita wayang ing tlatah jawa biasane asale soko kitab, cerita wayang indrajit, cerita wayang india, cerita wayang indrajit dalam bahasa jawa, cerita wayang iku asale soko ngendi, cerita wayang iku asale saka ngendi, cerita wayang ing basa jawa, cerita wayang islam, cerita wayang islami, cerita wayang jawa, cerita wayang jawa singkat, cerita wayang janaka, cerita wayang jawa dalam bahasa jawa, cerita wayang jawa lengkap, cerita wayang jowo, cerita wayang jayadrata gugur, cerita wayang jabang tutuka, cerita wayang jatayu, cerita wayang jawa ramayana, cerita wayang kresna, cerita wayang kumbakarna, cerita wayang kulit bahasa jawa, cerita wayang kulit bahasa indonesia, cerita wayang kumbakarna gugur, cerita wayang kulit semar, cerita wayang kresna dalam bahasa jawa, cerita wayang kulit singkat, cerita wayang kulit wahyu katentreman, cerita wayang lucu ,cerita wayang limbuk, cerita wayang lengkap, cerita wayang laksmana, cerita wayang lucu bahasa jawa, cerita wayang lahirnya wisanggeni, cerita wayang lahire abimanyu dalam bahasa jawa,cerita wayang lahirnya gatotkaca,cerita wayang lahire anoman,cerita wayang mahabarata bahasa jawa,cerita wayang mahabarata bahasa jawa ngoko,cerita wayang modern,cerita wayang maharsi wiyasa,cerita wayang mahabarata dan ramayana,cerita wayang menggunakan bahasa jawa,cerita wayang mahabarata lengkap,cerita wayang mahabarata bahasa jawa singkat,cerita wayang madya,cerita wayang nakula,cerita wayang nakula sadewa,cerita wayang nakula dalam bahasa jawa,cerita wayang nakula sadewa bahasa jawa,cerita wayang nakula bahasa jawa,cerita wayang nakula dan sadewa,cerita wayang nganggo basa jawa,cerita wayang nganggo bahasa jawa,cerita wayang nusantara,cerita wayang nakula nganggo basa jawa,cerita wayang orang,cerita wayang orang sriwedari,cerita wayang orang anoman obong,cerita wayang orang banyak diambil dari kisah,cerita wayang orang mahabarata,cerita wayang online

loading...

Related Posts

Cerita Wayang Bahasa Jawa Anoman Singkat
4/ 5
Oleh