Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Berita bahasa jawa kecelakaan )

Pawarta merupakan sebuah arti kata dari berita dalam bahasa jawa. Sama halnya dengan berita pawarta memiliki tujuan mengabarkan/ memberitahukan/ menceritakan tentang sebuah kejadian/ peristiwa yang terjadi.


Adapun pengertian pawarta dalam bahasa jawa dapat kita simpulkan sebagi berikut:

 Bentuk cetak
Bisa awujud majalah/ koran contone: majalah djokolodang, majalah panjembar semangat, lan sanesipun.

Bentuk Siaran
Bentuk siaran iki pada samya kanthi liwat lisan anangeng mbutuhake media kanggo nyawisake pawarta menika. Contone: berita bahasa jawa TA TV, berita bahasa jawa JOGJA TV, berita bahasa jawa Radio Persatuan, berita bahasa jawa TV Semarang, lan sak panunggalane.

Liwat Internet
Wis genah bentuk siji iki yaiku sawijining berita basa jawa utawa pawarta basa jawa sing dicawisake lewat media internet bisa awujud website utawa blog. Contone situs sing nyawisake berita basa jawa: pawarta bahasa jawa, sesorah jawa, kumpulan cerita bahasa jawa, cerita wayang bahasa jawa, lan sak panunggalane.

Bentuk lisan
Yen bentuk lisan ini bisa dicawisake saka sapa wae, ateges warta sing dicawisake langsung saka sing ngerteni pawarta datheng tiyang ingkang pun paringi pawarta. Contone: anak marang bapak, utawa sewalike.

Unsur Pawarta
Wondene unsur-unsur ana pawarta pada karo unsur sing ana ing berita yaiku nggamblangna babagan.
Apa    = Kedadean apa sing bakal dicawisake.
Sapa    = Sapa sing ngalami kedadean kasebut.
Kapan    = Kapan kedadean kasebut dumadi.
Kepriye    = Kepriye kedadean kui bisa dumadi .
Nengndi = Ana papan ngendi kedadean kui dumadi.
Kena apa= Merga apa kedadean kasebut dumati.

Pawarta sing paling apik yaiku warta sing nduweni 5 unsur utama sing wis kasebut neng nduwur mau. Mila saking menika siring kasebut 5W + 1H.

Warta ingkang menarik kedah nduweni pirang-pirang sifat yaiku aktual, faktual utawa nyata, cekak aos, narik kawigaten utawa menarik kanggo dingerteni, unik, uga jangkep.
Search Populer:
Kumpulan Pawarta Terlengkap ,pawarta bahasa jawa, pawarta bahasa jawa Terlengkap, pawarta bahasa jawa singkat, pawarta bahasa jawa bencana alam, pawarta bahasa jawa pendidikan, pawarta bahasa jawa terbaru 2019, pawarta bahasa jawa 5w+1h, pawarta bahasa jawa gunung meletus, Contoh Pawarta Terbaik,  Pawarta yaiku, pawarta adalah, pawarta aktual, pawarta anyar, pawarta artine, pawarta asian games, pawarta aktual bahasa jawa 2019, pawarta b jawa, pawarta b.jawa 5w+1h, pawarta b.jawa singkat, pawarta b jawa 2019, pawarta b.jawa terbaru, pawarta b.jawa terkini, pawarta b.jawa kecelakaan, pawarta b jawa krama, contoh pawarta b.jawa, pembukaan pawarta b.jawa, pawarta cekak,pawarta contoh, pawarta cerita, pawarta dalam bahasa indonesia, pawarta ekonomi


Contoh Pawartanya





Berita bahasa jawa kecelakaan – Mikrobus jenis elf werna ireng sing ngalami kecelakaan neng Tol Cipali kilo meter 137 isi 19 wong penumpang.

Saakeh 11 wong tilar njero kecelakaan kesebut. Lagekne lima (5) wong ngalami tatu abot lan telu(3) wong ngalami tatu enteng.

Kabid Humas Polda Jawa Barat, Kombes Pol Sulistyo Pudjo Hartono, nyeritake, kedadean kuwi kawitan pas bis elf kanthi nomer polisi B 8378 OU kuwi mlaku saka arah Jakarta nuju Cirebon.
berita-kecelakaan-bahasa-jawa
Neng lokasi kedaden, mobil kesebut nubruk tunggangan neng ngarepe sing yaiku truk.

"Dugaan sawentara sopir nggunake tunggangane kanthi banter lan posisi transmisi neng gigi lima," tembung Sulistyo liwat pesan singkat dina Kamis 3 januari 2016.

Sulistyo nggambarke, kondisine mobil rusak parah anyak ngarep nganti mburi. Wektu iki panugas Satuan Laka Lantas Polres Indramayu lan Polda Jabar nglakoke olah panggon kedaden perkara.

"Akibat kedaden kesebut 11 org tilar donya digawa RS Ciereng, suweng lagekne 5 org tatu abot lan telu wong tatu enteng digawa menyang RS Mitra Plumbon, Cirebon," turene Sulistyo.

Kaya kawruhan kecelakaan maut kedadean neng Tol Cipali km 137, Kabupaten Indramayu, dina Kamis (3/12/2015) sekitar gebug 04.30. Berita bahasa jawa kecelakaan.
loading...

Related Posts

Contoh Pawarta atau Berita Dalam Bahasa Jawa ( Berita bahasa jawa kecelakaan )
4/ 5
Oleh