Dongeng Bahasa Jawa Singa dan Gembala

Singa sing mlaku ing alas tiba-tiba mandheg ing duri sing banjur numpuk ing sikile. Ora suwe sawisé Angon diangkuti. Singa nudhuhake sirahe, banjur digorengake buntut alon-alon, nalika nuduhake sikil duri, kaya ngendikane "Aku ngemis, tulung aku." Angon wani banjur nyedhaki lan mriksa sikile. Dheweke nemokake duri sing macet, banjur ditarik kanthi teliti. Singa ngeculake yen duri sing ngilangi. Dheweke banjur mlaku bali menyang alas.

Sawetara sasi kepungkur, Angon entuk masalah. Dheweke ditangkep amarga ditudingake tindak pidana kang durung tau ditindakake. Panjenengane bakal dipidana pati, kanthi "dilebokake ing sandhangan singa sing ganas." Nanging nalika Pangon diselehake menyang kandhang singa, singa ora nyerang dheweke. Singa malah nyedhaki Pangon, lan nyelehake sikile marang dheweke. Sing metu iku singa yaiku singa sing diwenehake dheweke kanthi narik duri saka sikile.

Acara aneh yaiku yen kabar kasebut nyebar ing saindenging kerajaan. Nyatane, Raja uga krungu bab kedadeyan kasebut. Panjenenganipun banjur dhawuh supaya Singa kasebut bakal dirilis bali menyang alas, lan Gembala kasebut bakal dibebasake saka paukuman.

Pelajaran sing bisa dijupuk saka dongeng iki: Kesejahteraan bakal apik.

Dongeng bocah iki diadaptasi saka dongeng klasik Aesop kanthi irah-irahan "The Lion and the Shepherd." Kisah singkat iki ditulis maneh lan ditulis dening Ayunda.

Baca Juga:

Dongeng Bahasa Jawa Domba Cerdik & Harimau Bodoh

loading...

Related Posts

Dongeng Bahasa Jawa Singa dan Gembala
4/ 5
Oleh