Dongeng Bahasa Jawa Anjing Yang Rakus

Asu sing nyolong balung gedhe ing toko. Dheweke mlaku kanthi cepet supaya dheweke ora nyerang tukang daging. Dheweke mlayu menyang lapangan nalika nggawa balung ing moncong. Dheweke kepengin mangan apa wae.

Asu kasebut ngliwati kali cilik. Ana jembatan sing ngliwati. Dheweke mlaku ing jembatan nalika ndeleng banyu. Dheweke weruh bayangane dhewe ing banyu. Dheweke ngira ana asu liyane karo balung ing tutuk. Asu murka mikirake balung ing cangkeme asu luwih gedhe tinimbang apa sing digawa.

Dheweke mlumpat menyang banyu kanggo njupuk balung sing luwih gedhe tinimbang asu kang ditemokake sadurunge. Dheweke mlumpat banget supaya balung ing tutuk dibebasake. Dheweke nggoleki nang endi wae nanging ora nemokake asu liyane. Shadow wis ilang.

Anjing bodoh teka dadi kelangan lan kadhemen. Dheweke entuk balung sing dicolong saka tukang daging lan entuk apa-apa amarga dheweke rakus banget.

Terjemahan saka Stories Saka Aesop: Yohanes Muryadi [Yohanes.Muryadi @yahoo .com



Baca Juga:

Dongeng Bahasa Jawa Asal Mula Rumah Siput

loading...

Related Posts

Dongeng Bahasa Jawa Anjing Yang Rakus
4/ 5
Oleh