Dongeng Bahasa Jawa Pot Yang Retak

Ing wektu sing kepungkur, ana nini sing duwe rong panci gedhe, sing digantung ing kayu, lan dheweke numpak ing pundhak dheweke kanggo ngumpulake banyu saka musim semi saben dina. Salah sijine panci retak, dene sing liyane isih utuh, lan bisa tansah nggunakake banyu kanggo ngijini sumur. Nalika pot sing wis retak, mung godhong mung setengah nalika dheweke tekan omah.

Saben dina kanggo taun nenek njupuk banyu nggunakake loro pot, lan teka ing ngarep karo minangka siji lan setengah panci banyu. Kabeh pot iku banget bangga marang dheweke. Nalika pot retak ngrasa malu lan sedih, amarga dheweke mung bisa nggawa separo kabeneran sing bener.

Siji dina, pot gawean ngandika menyang mbah putri. "Lha nemen, aku isin, amarga cangkeme ing awakku aku mung bisa nyekel sethithik banyu saben dina." Nenek mesem, "Apa kowe ora weruh, yen ing wayah esuk saka omah nganti musim semi, ana akeh kembang sing tuwuh ing sisihmu, lan ora ing sisih liyane?" "Amarga aku ngerti babagan celah ing awak. sengaja nandur kembang wiji ing wayah awan, ing sisih endi sing bakal liwat. Amarga saka kuwi, kanggo taun aku bisa milih kembang sing éndah kanggo dekorasi ing omah. Yen ora ana, kembang sing éndah ora bakal bisa tuwuh amarga kurang banyu, lan omah iki kudu kurang éndah. "

Pawulangan kanggo sinau saka crita iki:

1. Saben uwong kudu duwe cacat. Nanging, ora perlu dikendhaleni amarga kabeh kekurangane bisa nggawe kita unik, lan nggawe urip luwih apik.

2. Nalika kita ngadili wong, aja nggoleki kelemahan, nanging goleki kekuwatan.

Dongeng iki diadaptasi saka cerita rakyat Tiongkok. Ditulis dening Keisya.



Baca Juga:

Dongeng Bahasa Jawa Babi Hutan Yang Jahat


loading...

Related Posts

Dongeng Bahasa Jawa Pot Yang Retak
4/ 5
Oleh