Dongeng Bahasa Jawa Biji-biji Burung Gereja

Ing lembah sing subur, klompok kewan urip kanthi aman lan nyenengake. Dheweke ora tau kekurangan. Lembah nyedhiyakake kabeh kewan sing perlu. Sumber banyu seger, lan wit sing tansah ngetokake woh tanpa mangerteni musim. Kabeh kewan urip kanthi seneng.

Siji dina ketemu karo kera karo manuk mawar sing pecking ing lemah. "Apa sing sampeyan lakoni karo manuk gagak?" Takon monyet. Sparrow kapandeng ing monyet lan ngandika, "Aku ngumpul gandum." Hearing jawaban saka manuk gagak, monyet buron metu ngguyu. "Ha ha ha, kenapa sampeyan ngoleksi wiji? Delengen ing sakubangmu, akeh woh-wohan sing bisa kokpangan, yagene kowe ngumpulake barang sing dibuwang? "Nanging manuk gagak ora nglilani tembung monyet lan ngetokake woh-wohan wiji banjur digawa munggah ing gunung.

Dina sabanjure, kethek ketemu karo manuk mawar. Iki wektu monyet mawa apel ing tangane. "Hai sparrow, kowe lagi nggolek biji? Ora ana wonder sampeyan ora tambah gedhe, sampeyan mangan wiji, ora woh, ha ha ha "Monkey mock. Sparrow mung ditutup lan terus dikumpulake wiji apel sing dibuang dening monyet.

Siji dina ana udan deres kanggo dina, lembah kasebut ditutupi banyu, kabeh kewan lumpat menyang panggonan sing luwih dhuwur ing gunung. Padha kadhemen lan lapar. Nalika udan mandheg, dheweke mudhun menyang lembah kanggo nggoleki panganan, nanging kabeh wit-witan sing gugur dikurebi dening udan, ora ana maneh woh-wohan kanggo mangan.

Gréja Gereja Monyet lan Manuk "Aku keluwen, yagene ora ana woh-wohan sing bisa dipangan?" Mengkono monyet nalika nggoleki nengen lan ngiwa nggoleki kanggo nemokake woh sing bisa ditonton. Sawise mlaku mudhun ing lembah, Monkey ketemu maneh karo manuk gagak. "Hi sparrow, sampeyan bisa mabur dhuwur, bisa sampeyan nuduhake kula ngendi ana woh sing bisa aku mangan? Aku banget luwe "takon monyet. "Ayo, menyang omahku ing gunung, sampeyan bakal nemokake woh sing bisa mangan," ngajak manuk gagak. Amarga dheweke ora nemu dalan liyane, kera kasebut ngetokake manuk dara menyang arah bukit.

Carane kaget monyet weruh pucuke manuk gagak kebak wit sing bisa ngetokake woh. Bananas, apples, strawberries, mangoes, lan akeh liyane. "Kepiye carane supaya akeh woh wit tuwuh ing halamanmu?" Takon monyet kaget. "Aku wis ngoleksi wiji woh kanggo wektu sing suwe lan nandur kembang ing taman. Aku ngombe lan ngresiki suket sing akeh, aku njaga dheweke saben dina "wangsulane manuk gagak. "Oh, mulane sampeyan tansah ngumpulake wiji wiji dibuwang. Kenapa aku ora ngenehi tanduran kaya kowe? "

Sparrow uga ngandhani kewan liya kanggo ngetokake woh-wohan ing pekarangane. Wiwit saiki, saben wektu mangan woh, banjur ngetokaké wiji kanggo ditanem, supaya ora keluwen maneh.

Betty Veve [mami_veve10@yahoo.com]



Baca Juga:

Dongeng Bahasa Jawa Pot Yang Retak

loading...

Related Posts

Dongeng Bahasa Jawa Biji-biji Burung Gereja
4/ 5
Oleh