Dongeng Bahasa Jawa Babi Hutan Yang Jahat

Nenek mlarat sing urip bebarengan karo putune dheweke nggoleki kayu bakar ing alas. Dheweke nemokake tebu ijo, banjur njupuk lan sijine antarane kayu bakar kang wis diklumpukake. Dumadakan ana babi alas sing teka ing awake kiwa. Celeng iki banjur njaluk tebu tebu sing ditemokake. Nanging nini nolak, amarga tebu bakal diwènèhaké marang putu kinasihé. Cemo banjur duka, lan ngandika yen bakal dadi wengi neneku bakal mangan iku.

Mbah nuli mulih, banjur lenggah cedhak lawang lan wiwit tangisan. Dheweke sumurup yen dheweke ora bakal bisa nglawan babi alam sing ana ing awake kiwa. Nalika nini tangis, penjual jarum liwati ing ngarep omah. Penjual jarum nesu marang nenek. Dheweke banjur menehi nenek kotak jarum. Nenek banjur macet jarum ing njaba lawang. Sawise iku, dheweke lungguh maneh lan nguwuh. Sakcepete sesampunipun nelayan ngliwati keranjang kepiting. Dheweke weruh nenek nangis,
ngrungokake crita, banjur menehi setengah saka sing nyekel dina amarga dheweke felt sedhih. Nenek banjur numpuk kabeh crabs ing jar kaca, lan sijine ing lawang, banjur lungguh mudhun nangis.

A petani liwat ing ngarep omahé. Kaya wong sadurunge, dheweke uga nuwun sewu nenek, nanging dheweke ora duwe apa-apa. Nanging, dheweke kepengin nguculake bantala marang nenek. Aku ora ngerti apa gunane, nanging sethithik sapi lanang bisa ngiringi nini ing omah. Nenek banjur nggawa sapi menyang omahé, diikat dheweke menyang amben, banjur bali menyang nangis.


Baca Juga:

Dongeng Bahasa Jawa Buaya dan Burung Penyanyi


loading...

Related Posts

Dongeng Bahasa Jawa Babi Hutan Yang Jahat
4/ 5
Oleh